Nog niet zo heel lang geleden kreeg de Nederlandse politie nieuwe auto’s. De nieuwe B-klassen moesten alweer snel aangepast worden, om te zorgen dat ze het geboefte bij kunnen houden. Sommige landen pakken dit gelijk een stuk beter aan en kiezen voor auto’s die je niet gelijk zou verwachten.

1. Carabinieri Suzuki Jimny

Deze Suzuki doet er alles aan om de politie er minder intimiderend uit te laten zien. En het werkt, wat een schattig ding. Mensen omschrijven hem ook wel als ‘het kleintje van het Suzuki huishouden’. Hartverwarmend.

2. Victoria Police Tesla Model X

De Tesla Model X is niet alleen een milieuvriendelijke keuze, hij maakt het criminelen ook niet makkelijk bij een achtervolging. Vanuit stilstand bereikt hij 100 km/u in minder dan drie seconden. Zie die er maar eens uit te rijden. Sorry, boeven van Australië, dat gaat je niet lukken! Of je moet zelf in een Model X rijden.

3. ‘M Town’ BMW M2

Misschien is deze BMW M2 politieauto meer een marketing stunt, maar dat geeft niks. Hij is zeker één van de gaafste politie auto’s die er wereldwijd rondrijden. Kijk maar eens goed naar die lichten en die bullbars. Erg stoer.

4. Abu Dhabi Police Lykan Hypersport

De nieuwe aanwinst van de politie in Abu Dhabi heeft ruim 750 pk. Waarom? Omdat het kan. Deze Lykan hypersport is één van de zeven bestaande exemplaren. Ze kosten elk zo’n 2 miljoen en zijn uitgerust met een 3,7-liter boxermotor met dubbele turbo. Van 0 naar 100 km/u in 2,8 seconden en een topsnelheid van 390 km/u. Dus ja, erg snel.

5. New South Wales Police Honda Civic Type R

De politie van New South Wales, Australië krijgt iedereen te pakken in deze Type R. Ook als ze weg proberen te komen via binnendoor weggetjes. Als het tenminste niet alleen een publiciteitsstunt was voor de politie.

6. Duitse BMW i8

Dit is een BMW i8 die verkleed is als een Duitse politieauto. Cool, toch? Misschien alleen een beetje onpraktisch. Zorg dat je jouw ontsnapping timet wanneer de BMW aan de oplader hangt. Voor een maximale voorsprong.

7. US police Ford Hybrid

Het is niet echt een verrassing dat de politie in Amerika een grote, intimiderende SUV gebruikt voor het achtervolgen van bad guys. Wat wel een verrassing is: de auto heeft geen V8, het is echt een hybrid.

8. Carabinieri Jeep Grand Cherokee

Van de Italiaanse politie zijn we gewend dat ze rondrijden in Alfa Romeo’s of Lamborghini’s. Deze Jeep heeft een heel andere uitstraling. Minder glamour, meer intimidatie.

9. UK Police Rolls-Royce Ghost

Deze politieauto is het werk van Rolls-Royce zelf. Ze creëerden deze politie-Ghost voor de Sussex Police om geld op te halen voor het lokale kinderziekenhuis Chestnut Tree House. Helaas is hij niet in actie gezet door de politie. Rolls-Royce heeft hem weer terug veranderd in een standaard Ghost Black Badge. Jammer hoor.

Reacties

 • Roelf heeft op 18 november 2019 geschreven:

  En de hele Dubai Police force vergeten? Dubai Police super car fleet, includes an Aston Martin One-77, a Bentley Continental GT, a Bugatti Veyron, Camaro, Ferrari FF, Lamborghini Aventador, Mercedes Brabus G-wagon, and several other exotic sports cars.

  • bet heeft op 18 november 2019 geschreven:

   groot gelijk

   Reageer
  Reageer
 • Merijn heeft op 16 november 2019 geschreven:

  De BMW i8 is een hybride en blijft dus ook wel rijden als de accu leeg is.

  • Jimmy heeft op 16 november 2019 geschreven:

   Bmw i8 is full electric en geen hybride

   • Anneke heeft op 19 november 2019 geschreven:

    De BMW I8 is wel degelijk een hybride. Er ligt namelijk een 3 cilinder benzinemotor in.

    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Hans heeft op 15 november 2019 geschreven:

  Of de Nederlands politie Spyker

  Reageer
 • Bas heeft op 15 november 2019 geschreven:

  Zijn jullie onze Nederlandse Politie Bugatti niet vergeten?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear