Als kijker denk je natuurlijk wel dat het presenteren van Top Gear een volledig jaarsalaris oplevert. Maar jullie trouwe dienaren kunnen echt de rest van de tijd niet met hun duimen zitten draaien. Op National Geographic Channel gaat op 10 september een nieuwe vierdelige serie van start over ‘s werelds meest indrukwekkende bouwwerken.
 
Richard Hammond is de presentator van Engineering Connections. Hij bezoekt het Troll-A gasproductieplatform in Noorwegen, het Keck-observatorium in Hawaï, de Airbus A380 in Frankrijk en Tapei 101 in Taiwan… Een reeks fantastische uitvindingen met de nieuwste technieken die in de ontwerpen zijn verborgen.
 
Na de analyse van het lichtgewicht compositiemateriaal, gebruikt Richard een kanon om de kracht van het omhulsel van de Airbus A380 te demonstreren. In Deep Space Observer wordt de technologie vertoond die is toegepast om spiegels van tien meter glad te maken.
 
In Taipei 101 illustreren beelden van een aardbeving in 2002 hoe het ontwerp door middel van een bamboeconstructie werd versterkt. Vervolgens duikt Richard in Super Rig 300 meter onder het wateroppervlak om met eigen ogen te zien waarom een muzieknoot de achilleshiel van de Troll-A had kunnen zijn.
 
Iedere woensdag om 22.30 uur op National Geographic Channel.

Reacties