Yep, het maart-nummer van Top Gear Magazine ligt al weer in de winkel. Als eerste hebben we een enorm uitgebreid overzicht van alle auto’s die je in 2008 nog op de markt kan verwachten – uiteraard voorzien van onze commentaren. Voor het gemak hebben we ook op een rijtje gezet welke autoevenementen je dit jaar zeker moet bezoeken.

Natuurlijk reden we met de Lexus IS F – de anabole-uitvoering van de doorgaans door zeer brave vijftigers gereden IS. Prettige bijkomstigheid was dat we die 423-pk sterke IS F op een Formule 1-testcircuit konden uitlaten. Sorry Lexus, voor de achterbanden. Stuur de rekening maar aan de BBC…

Nu de nieuwe Corvette ZR1 in aantocht is (volgende maand rijden we er vast in) heeft Dodge op basis van haar bestaande Viper de tegenaanval een beetje ingezet met de Viper ACR. Als je snel je leven wilt beëindigen, koop dan vooral zo’n auto.

Dat kan ook gezegd worden van de Mercedes-McLaren SLR 722 GT oftewel een opgevoerde SLR – de 722 – ontdaan van alles wat je niet nodig hebt. Deurpanelen, cd-wisselaars, vloermatjes. Achterop een idiote taartschep en je slaat ware doodsangsten uit als je een blokje om gaat.

Nu we toch met belachelijk snelle auto’s bezig waren: we brachten een bezoek aan Callaway waar we met de C16 Speedster reden. Leuk projectje van die Duitse tunerts. Daarnaast hebben we alle nu nog te koop zijnde belachelijke auto’s even op een rij gezet. Daar staat de Veyron ook tussen, maar dat is dan wel de braafste van het stel…

Een verdere greep uit de inhoud lees je hier

Reacties

Meer van TopGear