De nieuwe Top Gear (nummer 40) ligt nu in de winkel. Met deze maand een special rond The Stig, Top Gears eigen racefenomeen waarvaan niemand weet wie hij is. Of dat het wel een hij is, en geen zij of het.

Hoe dan ook, we leggen uit waarom er negen mensen per ambulance moesten worden afgevoerd toen we hem de werking van een nietmachine vertelden. We doen uit de doeken wat hij zoal in zijn eigen garage heeft staan. En we brengen verslag uit van zijn rondes in de Mazda Furai.

O, The Stig kwam ook opdagen in onze lichtgewichttest tussen de KTM X-Bow, Caterham R500 en Ariel Atom. En vervolgens stond hij op de stoep om alle nieuwe Italiaantjes te testen (Ferrari 430 Scuderia vs Maserati GT vs Alfa 8C Competizione vs Lancia Delta vs Fiat 500 Abarth vs Alfa MiTo). 

Stiggie liet het afweten bij ons duel tussen de Carver One en de Courage Trike. Waarschijnlijk omdat geen van beide vier wielen heeft. Maar het schijnt ook iets te maken te hebben met vliegangst…

Nog meer? Ja, we reden de nieuwe Ford Fiesta (paars), Corvette ZR1 (…), Honda Jazz, BMW 3-serie en de Audi Q7 met V12 diesel. En nog veel meer waarvan je hier meer kunt lezen…

Reacties