De Top Gear-aflevering van morgen heeft een beetje een groen randje. Ietwat ironisch eigenlijk aangezien we wel wat ‘global warming’ kunnen gebruiken, want onze ledematen staan op het punt van afsterven tijdens de opnames in de ijzig koude studio.
 
Ondanks een script en diverse repetities deze week, kunnen we eigenlijk nooit op voorhand zeggen wat uiteindelijk in de uitzending komt, maar feit is wel dat James een paar weken geleden naar de VS is gevlogen om de Honda FCX Clarity met brandstofcel aan de tand te voelen. Deze Japanner heeft onlangs nog de Top Gear Green Car of the Year-award in de wacht gesleept. Verder in deze aflevering zien we Clarkson in de elektrisch aangedreven Tesla op het Top Gear-circuit. 
 
Intussen is Richard druk bezig met het regisseren van een film over 50 jaar Touring Car-racing. Inderdaad, zoiets als het WTCC van nu. Diverse modellen passeren de revue, van Mini’s en Fords’ Escort MKI tot de grote Mustangs en Camaro’s. Indrukwekkend!
 
Tom Jones heeft deze week de twijfelachtige eer plaats te nemen in de ‘reasonably priced car’. O ja, vanwege een of andere sportpersoonlijkheid van het jaar-verkiezing begint de uitzending komende zondag niet om 21.00 maar om 22.00 uur op BBC2.
 
The Mole

Reacties