We werden voor de wekker stralend wakker, stapten met het juiste been uit het verkeerde bed, de toast was zo perfect goudbruin geroosterd dat het Voedingscentrum er kritiek op had en ondanks de mist konden we geen file zien. Je kunt wel stellen dat we in een goede bui zijn. Nee, weet je wat: we zijn zelfs in een gulle bui. Tot het filantropische aan toe.

Zo gul dat we jullie boetes gaan betalen. We kozen, totaal willekeurig, drie opeenvolgende dagen waarop jij zo hard als je wilt door trajectcontroles mag vliegen – want wij betalen de boete voor je. Een burn-out zetten op het parkeerterrein van de politie? Leef je uit. Je uitlaat verwijderen en hoogtoerig door het centrum rijden? Het maakt allemaal niet uit. Zie het als The Purge, maar dan met boetes.

Jazeker: alle boetes die jij rijdt op 29, 30 en 31 februari 2019, mag je met een foto als bewijs en een Tikkie opsturen. Wij beloven plechtig het bedrag binnen enkele uren te betalen. Zelfs als je 110 km/u rijdt waar je 30 mag. Of de achtste boete in dit rijtje, die betalen we ook. Oh ja: alleen de boetes voor onnodig linksrijden betalen we niet, dat is meer een principekwestie.

Reacties

 • Olivier heeft op 4 maart 2019 geschreven:

  Volgend jaar is er een 29 februari hoopijk word dan deze actie herhaald.

  Reageer
 • Said heeft op 1 maart 2019 geschreven:

  Ja alsof er 29, 30 en 31 februari bestaat in 2019…
  ??
  Wel slim bedacht???

  Reageer
 • S. heeft op 28 februari 2019 geschreven:

  Voor het eerst dat ik zie dat iemand anders een reactie plaats ?

  Reageer
 • Georgie heeft op 28 februari 2019 geschreven:

  Ook als je in china woont?? 😉 check die kalender

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear