Goed, wij gingen woensdag dus karten op het circuit van Berghem in een 100 ronden durende endurancerace. TopGear team 1 bestond uit de redactie (Roland, Bas en Ruben), TopGear team 2 waren regelmatig-TopGear-contributeur Erik, strikt zakelijke relatie Ard en onze tv- en racebuddy Rob Kamphues.

Het was lekker druk, met 32 ingeschreven teams en dus even zoveel karts aan de startlijn. Wij van team 1 kwalificeerden ons als twaalfde, natuurlijk (kom maar door met die race-excuses) omdat het aan het eind van de vijftien minuten durende sessie nogal druk was om ons heen en we dus moeilijk onze koude tijd nog konden verbeteren. Of gewoon omdat we er helemaal niets van bakten. Ach, we stonden in ieder geval een paar plaatsen voor team 2, en dat is ook wat waard.

Na een goede start reden we ons omhoog naar een negende positie. Onderdeel van onze strategie (ja, dat is nodig met drie verplichte rijderswissels en een tankstop) was een behoorlijk lange eerste stint, dus op een goed moment lagen we zelfs vierde. Na de eerste wissel waren we terug rond onze startpositie, maar een vroege tankstop en tweede wissel gooide ons in eerste instantie naar de achterkant van het veld. Onze strategie (of, wederom, rijvaardigheid) was toch niet helemaal je dat, want ook na de derde wissel kwamen we uiteindelijk niet verder dan een 22e plek. TopGear team 2 had ondertussen strak en consistent gereden, en finishte als nette dertiende. Hun snelste ronde: 1:04.3. Die van ons: 1:04.6. De snelste tijd van de dag was voor de jonge dochter van coureur Peter Kox, Stéphane: zij reed een 1:02 en een beetje.

Tja, nu zitten we hier met onze gedeukte ego’s, beurse heupbotten en ontzettende spierpijn. Maar léúk dat het was. Volgende keer weer! Wil je ook met je maten aan zo’n race meedoen, check het schema op www.circuitparkberghem.nl. Tot dan!

Reacties