TopGear Magazine 214 (april 2023) ligt nu in winkels en op deurmatten door heel Nederland en België! Deze maand rijden we een paar auto’s waarop we heel (héél) lang hebben gewacht…

Aston Martin Valkyrie

TopGear Magazine 214 inhoud: Aston Martin Valkyrie

Foto: © TopGear

Het heeft even – oké, járen – geduurd, maar Astons ‘F1-auto voor de openbare weg’ is eindelijk hier. We rijden de Valkyrie op de weg, Chris Harris probeert hem op het circuit en stapt daarna meteen in de trackday-versie, de AMR Pro…

Ferrari Purosangue

TopGear Magazine 214 inhoud: Ferrari Purosangue

Foto: © TopGear

Nog zo eentje die al zo lang in de pijplijn zit dat je bijna zou denken dat je hem gemist had. De Ferrari Purosangue, de eerste SUV (die écht geen SUV is, hoor…) van het merk, danst door de sneeuw en laat zijn V12 zingen.

Rolls-Royce Spectre

TopGear Magazine 214 inhoud: Rolls-Royce Spectre prototype

Foto: © TopGear

De eerste elektrische Rolls-Royce ooit is op papier een fraaie exercitie, maar voorlopig is hij nog niet helemaal af. Geeft niks: we gaan naar Zuid-Afrika om te rijden met het prototype waarmee de laatste tests worden ondernomen.

Japanse wegracers

TopGear Magazine 214 inhoud: Japanse wegracers

Foto: © TopGear

Autogekken in Japan zijn anders dan autogekken hier. Zij stellen bijvoorbeeld alles in het werk om GT-racers, Groep C-achtigen en jongklassieke BTCC-auto’s, zoals de Alfa 155 en de Audi A4 uit de jaren ’90, dagelijks op de weg te kunnen rijden. Dat moeten we meemaken.

Barrett-Jackson

TopGear Magazine 214 inhoud: Barrett-Jackson veiling

Foto: © TopGear

Bij Barrett-Jackson in Arizona organiseren ze niet zomaar een autoveiling. Ze maken er een enorme show van, een evenement waar iedereen terecht kan, ook als je niets wilt kopen. We dompelen onszelf een dagje onder in deze poort naar de Amerikaanse droom.

Drives

TopGear Magazine 214 inhoud: triotest Toyota bZ4X, Nissan Ariya, Kia EV6

Foto: © TopGear

Deze maand zetten we drie elektrische familieauto’s tegenover elkaar: de Toyota bZ4X, Nissan Ariya en Kia EV6. Ook rijden we de nieuwe Maserati GranTurismo Trofeo, Audi R8 GT, Hyundai Ioniq 6, Lexus RZ, Dacia Jogger Hybrid, Nio EL7 en Kia Niro Plug-in Hybrid. En we gaan op bezoek bij The Landrovers in Amsterdam, waar ze oude Defenders voorzien van vier in-wheel elektromotoren.

In onze Fashionspecial lees je alles over de nieuwste kledingtrends voor het voorjaar en de zomer – natuurlijk met een toefje autoliefhebberij. Onze Retro-sectie besteedt deze maand aandacht aan de terugkeer van Ford in de Formule 1 en de historische significantie hiervan. We doen wat voorspellingen voor het nieuwe F1-seizoen en uiteraard laat TopGears eigen oud-F1-coureur Robert Doornbos er zijn licht over schijnen. Verder lees je over robothorloges, oude en nieuwe Honda Civics, herboren AC Cobra’s en een Mercedes G-klasse met een jas aan.

Zorg dus dat je TopGear Magazine 214 snel in handen krijgt: spoed je naar de winkel of bestel ‘m nu in onze webshop! Wil je de komende uitgaves van TopGear automatisch thuis ontvangen? Sluit dan hier een abonnement af – voor jezelf of voor een ander – met vette korting of een cool welkomstcadeau. Veel leesplezier!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear