We hebben weer een verse TopGear Magazine voor je! Met deze maand een paar prachtig gewelfde stukjes blik waar je je ogen niet van af zult kunnen houden…

Dat zie je goed: op de cover staat de Jaguar F-type R Coupé. Uiteraard was de open F al een plaatje, maar deze coupé is zo onnavolgbaar schitterend dat we er even stil van werden toen we 'm voor het eerst zagen. En dan hebben ze er ook nog eens een nóg sterkere supercharged V8 in gelepeld, goed voor 550 pk en de verpulvering van je beide achterbanden in zo'n 0,3 seconden. Wat een beest.

En wat zie je daar achter over de titel van ons blad heenrijden? Het lijkt wel een E-type, niet? Dat is het ook, maar dan wel uitvoerig aangepast aan de wensen van de moderne sportieve rijder en liefhebber. Wellicht herinner je je dat Jeremy ooit in een gitzwart glimmende E-type reed die luisterde naar de naam Eagle Speedster. Dezelfde club die die auto ombouwde, heeft ook voor deze schoonheid gezorgd: het is de Eagle Low Drag GT, en we weten zeker dat je er een wilt hebben zodra je de eerste pagina's van dit verhaal openslaat.

Alfa Romeo heeft veel indruk op ons gemaakt met de 4C, maar nu is het tijd voor de echte test: hoe houdt hij zich tegenover andere compacte en lichte scheurijzertjes? We laten de Porsche Cayman S en de Lotus Exige S aantreden om dit uit te zoeken.

Nog meer lichtgewichtpret: we pakken de Suzuki Swift Sport, een van de leukste vlotte hatchbackjes die er zijn, en de eveneens Suzuki-aangedreven goedkoopste Caterham Seven 160, en we kijken waar onze voorkeur naar uitgaat in de less is more-revolutie.

We reizen door Brazilië in een gloednieuw oud Volkswagen-busje. We stuiven door de sneeuw in een vierwielaangedreven Maserati Ghibli. We bekijken Volkswagens ingenieuze MQB-platform van dichtbij, en racen door de modder met een door Bowler geprepareerde Land Rover Defender. Dat niet alleen: we hebben deze maand ook een motorspecial voor je, met de heetste nieuwe fietsen waar je je dit voorjaar aan mag verlekkeren, en we gaan diep in op het autosportseizoen 2014 en wat je daar allemaal van kunt verwachten.

Verder rijden we met de nieuwe Mini Cooper, de nieuwe Nissan Qashqai, de nieuwe BMW M235i en de eigenlijk niet zo heel nieuwe Jaguar XKR-S GT. Oh: en je leest alles over het huidige TopGear-seizoen, dat – inderdaad – op dit moment al op tv is, maar waarin je nog een hoop spektakel kunt verwachten.

Je wilt meer? Wat dacht je van pagina's vol nieuws, columns van Jeremy, James, Richard en onze huisracer Robert Doornbos, een uitgebreide Cool Stuff-rubriek… Moeten we doorgaan? Of wip je gewoon even langs bij de lokale tijdschriftenboer (of je brievenbus) om zelf in de nieuwste TopGear te duiken? Juist, doe dat!

Meer info vind je hier. Jezelf of een ander op een abonnement trakteren, doe je daar. Veel leesplezier!

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie