Jazeker, de nieuwe TopGear is uit, en deze mag je niet missen – al was het maar vanwege de gratis TopGear-dvd die je erbij krijgt!

Maar eerst het veelomvattende thema van dit nummer. Heb jij de nieuwe Bond-film Spectre al gezien? Ja? Mooi. Nee? Ook mooi, dan kun je je er nog op verheugen. In beide gevallen laat je ons je vast graag bijpraten over Bonds coolste auto's, specifiek over de nieuwe waar hij deze film in rijdt. Welkom bij het decembernummer van Gear. TopGear.

Wat is de belangrijkste auto van het jaar? Voor echte Bond-fans kan dat er maar één zijn: de Aston Martin DB10, die speciaal voor 007 werd ontwikkeld. In dit nummer voelt Chris Evans 'm, in één van z'n allereerste TopGear-klusjes, aan de tand. En hij wordt daar een klein beetje opgewonden van.

Ook de auto die de Bond-schurk in Spectre rijdt, is niet misselijk: het is de Jaguar C-X75, jou ongetwijfeld welbekend omdat ie al jaren in het nieuws is, aangezien ie eerst met gasturbines, toen als hybride en toen helemaal niet meer op de markt zou komen. Allemaal geen reden voor de slechteriken om 'm niet als achtervolgingsauto te gebruiken wanneer ze Bond binnen proberen te hengelen. En voor ons een mooi excuus om het speciaal voor deze film gebouwde stuntexemplaar te rijden. Over stunts gesproken: we gaan diep in op de capriolen die voor Spectre met deze twee auto's in Rome werden uitgevoerd. Ook zetten we de opvallendste Bond-auto's van de afgelopen 50 jaar op een rijtje, van gaaf tot waardeloos.

Of we ook nog auto's behandelen die niks met Bond te maken hebben? Maar natuurlijk, genoeg zelfs. Wat dacht je van de Avtoros Shaman, een bizar Russisch boodschappenautootje met acht wielen. Of van de Bugatti Vision Gran Turismo, die niet alleen op je PlayStation bestaat, maar ook in het echt. Dus brachten we 'm een bezoekje.

Maar we kijken ook naar drie dieselende sjieke stationwagens die je wellicht voor je werk zou willen rijden, we bezoeken de Porsche Rennsport Reunion in Californië, er is cool nieuws uit Tokyo en we testen weer allerlei mooi spul, zoals de Chevrolet Corvette Z06, de Peugeot 308 GTi, de Infiniti Q30, de Mercedes-AMG C 63 S Coupé en natuurlijk de SsangYong Tivoli.

En dan de dvd die je zomaar van ons krijgt: de eerste drie afleveringen van seizoen 21, met onder andere oude hete hatchbackjes, een roadtrip naar Tsjernobyl, James in Afghanistan en Richard in een Alfa Romeo 4C tegen Jeremy op een quad-waterski-achtig ding. Bijna drie uur kijkplezier, gratis en voor niks!

Je ziet het: nummer 126 van TopGear is er eentje die je móét hebben. Spoed je naar de winkel of plunder je brievenbus, vlug! Meer info vind je hier, jezelf of iemand anders op een abonnement trakteren doe je daar. Veel leesplezier!

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie