Voilà: het nieuwe nummer van TopGear Magazine – en zoals je zult zien, zit er iets extra’s bij in de vorm van onze eerste TopGear Retro Special! Lees alles over de Singer 911, de Lamborghini Miura, de Aston Martin Lagonda, Mazda’s beruchte wankel-racers en de vaak genegeerde maar daarom niet minder interessante transaxle-modellen van Porsche.

Klaar met je duik in de autogeschiedenis? Pak dan snel je nieuwe TopGear Magazine erbij. Deze maand hebben we het over de allerleukste auto’s die je kunt kopen: de pretmachines. Misschien verwacht je dat dit allemaal onbetaalbare exoten zijn, maar nee. Niet allemaal. Mogen we voorstellen om van het onderschrift op onze cover je nieuwe levensmotto te maken: het gaat niet om vermogen, snelheid of geld – het gaat om een dikke grijns op je gezicht!

Pretmachines

Je leest over de Ford Mustang GT V8, Porsche Cayman GT4 en Audi S8 Plus. Over de Rolls-Royce Phantom, de Ariel Nomad en de BAC Mono. Maar ook over de Ford Fiesta ST, de Volkswagen Up, de Dacia Duster (met 4WD), de Mercedes Unimog, een turquoise Caterham, een spoiler met een Impreza eraan vast en een soort plank op zwenkwieltjes. Allemaal hebben ze gemeen dat ze tot de tofste voertuigen behoren die we ons kunnen voorstellen. En uiteraard kiezen we uit de 32 deelnemers een winnaar: de grootste pretmachine van allemaal.

We besteden aandacht aan de hebberigmakende BMW 2002 Hommage. We proberen de Plasan Sandcat – een Israelisch defensievoertuig waarop je alle technologieën kunt bewonderen die jij over vijf tot tien jaar in je Golf zult terugzien. We bestuderen de Pininfarina H2 Speed en rijden de nu al legendarische Porsche 911 R. Ook stappen we weer eens in ons favoriete opjutpropje, de Abarth 695 Biposto. En we zetten ‘m meteen even naast zijn klassieke voorvaderen van Abarth, Fiat en Lancia.

Drives

Uiteraard hebben we ook deze maand weer een zwik rijtesten voor je. Allereerst de McLaren 570GT, een soort 570S in een iets ruggengraat- en gebitsvriendelijker jasje. We rijden de burgermansversie van de Alfa Romeo Giulia, de 2.2 JTD die iedereen zal willen leasen. We proberen de kersverse Seat Ateca – de eerste SUV van het Spaanse merk – en de nieuwe Audi S4 en A5 2.0 TDI. We laten ons verbijsteren door de Tesla Model X P90D Ludicrous en we wanen ons in de zevende (lawaaiige) hemel met zowel de Fiat- als de Abarth-versie van de nieuwe 124 Spider.

Haal snel de nieuwe TopGear Magazine!

Je ziet het: zo al ongeveer 73 redenen om onmiddellijk de nieuwe TopGear te willen lezen. Meer info vind je hier, een abonnement afsluiten – voor jezelf of als cadeau voor een ander – kun je hier doen. En dat wil je, want je kunt deze maand een rondje Ferrari-rijden bij een abonnement. Veel leesplezier!

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie