Ja, hij is er weer, de nieuwe TopGear! Nummer 76 is weer normaal dik en niet zoals het vorige nummer dat tot klachten van postbezorgers heeft geleid.

In dit nummer vind je de vele ‘primeurs’ die je de afgelopen dagen over je uitgestort kreeg toen er ergens in Duitsland een autobeurs was. Zo ongeveer elk merk had 200 primeurs, maar die besparen we je want de helft is lariekoek en de andere helft ook. Maarrrr… de serieuze concepts hebben we wel voor je.

Te beginnen met de Jaguar C-X16, waarvan Jaguar zegt dat het een concept is. Nou, aan onze hoela. Conceptcars hebben debiele deuren, een dashboard op de achterbank en het stuur tussen de voorstoelen: bij deze Jaguar niets van dat al. Hij is gewoon af. En fraai. En wil graag 911’jes verscheuren.

Nog meer concepts? Mja, de nieuwe Land Rover Defender (cool!) en een camper van Citroën die ze Tübik noemen. En er ook zo uit ziet. Ford had nog een leuke, VW kwam met de Up en Fiat met de Panda (ook toevallig!), Kia met een dikke GT en dan heb je het interessante nieuws wel gehad.

Dan hebben we gereden met twee nogal rudimentaire gevallen: de Bac Mono (trefwoorden: angstig en nat) en de Morgan 3 Wheeler (trefwoorden: angstig en nat). De ene komt zo van Mars, de andere uit de 17e eeuw. Best lachen.

Twee dubbeltests deze keer: de Aston Martin Rapide vs de Aston Martin Cygnet (zoek de verschillen) en de Mercedes SLK tegen de Nissan 370Z op de door James May zo verfoeide Ring.

Verder een Mercedes Bent (ja, Bent, en geen Benz) waarvan er 1 gemaakt is, waardoor ie nogal duur is, en bovendien oud lijkt, maar hypermodern is. We waren ook bij de Formule 1 op Spa waar we op schoot zaten bij Senna – het neefje van – en we doen verslag van TopGears onvolprezen Trackday. Oh, en we testten nog een hele zwik interessante en soms ook totaal oninteressante auto’s, je leest hier en daar een column, zelfs wat over mode (koop alsjeblieft niet zo’n gebreide, Scandinavische trui die al die ontwerpmeisjes (m/v) ons deze winter proberen aan te smeren) en gadgets en coolstuff en eigenlijk nog veel meer. Dus: veel leesplezier!

En hier meer.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie