Trek direct een sprint naar de boekwinkel, supermarkt, tankstation of je brievenbus, want de nieuwe TopGear is uit. Deze maand hebben we iets spectaculairs voor je: de TopGear Speedweek!

Eens in de zo veel tijd komt er een moment dat er zo veel leuke nieuwe modellen op de markt zijn, dat we even niet meer weten hoe ze zich tot elkaar verhouden. Daarom gaan we deze maand met maar liefst 25 topkarren op stap, die we elk in hun eigen categorie indelen om de waardige tegenstanders tegenover elkaar te zetten. Een kleine greep uit de selectie: Ford Focus ST, Opel Astra GTC OPC, Toyota GT86, BMW M5, BMW M6, Radical SR3 SL, BAC Mono, Morgan 3Wheeler, Audi TT RS Plus, Porsche Boxster S, Noble M600, McLaren MP4-12C, Lotus Exige S, Mercedes C63 AMG Black Series… En nog veel meer. Niet noodzakelijk in die volgorde.

Spektakel verzekerd dus, en om dit nog wat extra kracht bij te zetten, zijn we in een pijlsnelle Rotax Max-kart gestapt om onze rijvaardigheid bij te spijkeren. In een hitsige tweetakt skelter met een paar centimeter grondspeling naar snelheden met drie cijfers gieren; het klinkt spannend, en dat is het zeker. Het lijkt makkelijk, en dat is het zeker niet, ondervonden we.

Omdat het vakantietijd is, stelden we onszelf de vraag: wat zou nu eens een leuke autovakantie zijn? Je zou bijvoorbeeld naar Engeland kunnen rijden, waar het misschien niet altijd (zeg maar gerust nooit) mooi weer is, maar waar wel een aantal van de fijnste stuurmanswegen van West-Europa liggen. Wat voor auto je daarvoor meeneemt? Een gehuurde Morgan natuurlijk. In het rood.

Ook aan de bijzonder zelfbewuste zakenman hebben we deze maand gedacht. Twee nieuwe hybride limousines nemen het tegen elkaar op in onze Grote Luxe Hybridetest: de BMW ActiveHybrid 5 en de Lexus GS450h. Mooi spul, technisch geavanceerd spul, maar welke is de beste?

Natuurlijk staat ook onze Drives-rubriek weer vol met de nieuwste, mooiste en snelste auto’s. Hoewel er ook een paar langzame tussen zitten, hoor. Zo reden we met de Audi SQ5 TDI, de BMW M135i, de Volkswagen Polo BlueGT, de Skoda Rapid, de vernieuwde Rolls-Royce Phantom en BMW 750i, de Fiat 500L, de Peugeot 508 RXH en de Chevrolet Camaro 45th Anniversary Edition. En dat was nog niet eens alles.

Zorg dus dat je de nieuwe TopGear in je tengels krijgt en geniet van de rest van je zomervakantie! Meer info vind je hier, jezelf of een ander een abonnement cadeau geven doe je daar.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie