Het is lente! Dat zie je niet aan de bomen of de (ondertussen alweer afgestorven) krokussen, maar aan het feit dat de nieuwe TopGear vol staat met spectaculair nieuws uit Genève. Waaronder de opvolger van de Ferrari Enzo, de ietwat vreemd genoemde LaFerrari: een hybride met een V12, 963 pk, actieve aerodynamica en prestaties die tot – en voorbij – de verbeelding spreken. Wat een machine.

Er stond nog veel meer moois in Genève. Zoals de Lamborghini Veneno, misschien wel de meest agressief ontworpen auto ooit (we krijgen visioenen van designers met dolken en hakbijlen), en de nieuwe Spyker B6 Venator, die de nieuwe instapper van het ambitieuze Nederlandse merk moet gaan worden. De productieversie van de McLaren P1 is er een die het de LaFerrari nog wel eens moeilijk kan gaan maken. Ook de Porsche 911 GT3 werd onthuld, compleet met niet-handgeschakelde versnellingsbak en niet-uniek motorblok. Jammer? Dat weten we pas als we erin gereden hebben.

Na vele pagina's over Genève zul je stuiten op een serie verhalen van alle continenten: van een autofabriek in India tot een tocht over Antarctica, en van een strijd tussen twee malle utes (pickups in autovorm) in Australië tot twee tegenpolen van Ford in de VS. Jazeker: we zetten de Shelby GT500 tegenover de nieuwe Fiesta ST, en het is speelkwartier.

Terug in Europa sturen we de nieuwste versie van de McLaren MP4-12C over een reeks prachtige wegen in het zuiden, waar blijkt dat ook Italianen vallen voor de charme van de hypermoderne Brit. We spreken met cabaretier Najib Amhali, die tegenwoordig ook acteert en onlangs een Maserati-verkoper moest spelen. Lees over ons avontuur met de Opel Mokka, waarmee we de taaiste wegen van Afrika bedwongen alsof het een dappere Defender was. En bekijk hoe TopGear na enkele jaren weer eens plaatsneemt in een Westfield op het circuit van Zandvoort.

Verder reden we de nieuwe Porsche Cayman S, een auto waarop we spontaan verliefd werden. Dus mocht je een aflevering van Hello Goodbye tegenkomen waarin een verdwaald uitziend figuur hopeloos mijmerend de aankomsthal van Schiphol komt binnenwandelen, de roze hartjes nog net niet boven zijn hoofd dwarrelend: dat was onze redacteur bij terugkomst van die belevenis. Ook de Mercedes CLA, de Renault Clio RS, de Volkswagen Golf R Cabrio, de Fiat 500 S, de Mercedes E 63 AMG S en, jawel, de Mitsubishi Spacestar ontsnapten niet aan onze stuurgrage handjes.

Zoals gebruikelijk: als je denkt dat dat alles is wat je in de nieuwe TopGear kunt lezen, heb je het mooi mis. Ren dus snel naar de winkel of plunder je brievenbus en zorg dat je TopGear Magazine nummer 94 in handen krijgt. Meer info vind je hier, jezelf of iemand anders op een abonnement trakteren doe je daar. Veel plezier!

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie