Kan de lente nu dan eindelijk beginnen? Ja? Mooi. Dan hebben we hier een gloednieuwe TopGear Magazine voor je, vol met auto's waar je het nog eens extra warm van krijgt.

Wat te denken van de Mercedes SLS AMG Black Series? Ja, we weten het: hij is geel, niet zwart. Maar The Stig ziet geen kleuren (buiten het rood van de lampen op start/finish dan), dus hij bekommert zich niet om dat soort details. Hij stapt liever gewoon in en zet de 622 pk's genadeloos aan het werk op het circuit van Paul Ricard, waar hij en de SLS zich toevallig bevinden. Met een hoop spektakel tot gevolg.

Spektakel krijgen we ook met bakken tegelijk toebedeeld van Ferrari, waar we na de introductie eens zijn langsgegaan om een betere blik te werpen op hun nieuwe pronkstuk: de LaFerrari. We duiken diep in het binnenste van dit beestachtige stukje vernuft, met zijn 6,3-liter V12 plus elektromotoren, 963 pk en een prijs van 1.200.000 euro (exclusief belastingen). Terloops houden we een praatje met de Ferrari-eindbaas, Luca di Montezemolo, over zijn jongste wonderkind.

Met een Bentley Continental GT Speed Convertible kun je werkelijk alles doen. Rustig over een boulevard flaneren bijvoorbeeld, of in alle rust en luxe over een landingsbaan denderen met snelheden waarbij vliegtuigen allang zouden zijn opgestegen. We deden beide. Dat het altijd nog sneller kan, bewijst de Hennessey Venom GT, die een gooi doet naar het wereldsnelheidsrecord voor productieauto's. Op een aardig kort stukje asfalt, vanuit stilstand. Je moet maar durven.

De Peugeot 205 GTi is een legende, en legendes moet je eigenlijk met rust laten. Toch komen de Fransen nu met een auto die zich qua rijplezier weer in dezelfde hoge regionen zou moeten begeven; we bekijken de 208 GTi eens van dichtbij. Ook sturen we een rondje in de volslagen unieke – want van papier-maché, vilt en koper gebouwde – Peugeot Onyx conceptcar. Lees over de, ehm, aparte Masucci X5D Le Mans-racer, en zie hoe twee kleine hatchbackjes met elk minder dan 1,0 liter motorinhoud gehakt van elkaar maken: is de Renault Clio of de Ford Fiesta de leukste?

Verder worstelen we verder door zand en modder met een Opel Mokka tijdens ons Afrika-avontuur. We zetten de belangrijkste cabrio's – nieuw en tweedehands – voor je op een rijtje, zodat je goed geïnformeerd het mooie weer tegemoet kunt cruisen. Uiteraard staat ook onze Drives-rubriek weer vol met de nieuwste auto's, waaronder Opel Cascada (open en betaalbaar) en de Lamborghini Aventador Roadster (open en onbetaalbaar). Ook de BMW 3-serie GT, Kia ProCeed, Ford Fiesta ST, Mercedes SLS E-Drive, Mercedes G 63 AMG 6×6 (ja, die met zes wielen), Ford Mustang Shelby GT500 en Renault Zoe ontspringen de dans niet.

Dat, en nog veel, veel meer lees je in de nieuwe TopGear Magazine, die vanaf nu in de winkel en op deurmatten door heel Nederland en België te vinden is. Meer info vind je hier, jezelf of een ander op een abonnement trakteren doe je daar. Veel plezier ermee!

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie