Het is de derde donderdag van de maand, en je weet wat dat betekent: de nieuwe TopGear is uit! Met deze maand een behoorlijk vaderlands tintje…

Uiteraard konden we er met geen mogelijkheid omheen: Nederland heeft een nieuwe koning. In plaats van ons hoofdkwartier oranje te verven of ons eigen Koningslied te schrijven, maakten we simpelweg de grote test wat je wist die zou komen. Of zo. We doelen natuurlijk op de test van de langverwachte, veelbejubelde Jaguar F-type. Maar dan wel een test met drie exemplaren – de V6, de V6 Supercharged en de V8 Supercharged – in het rood, wit en blauw. En een paar Porsches erbij, voor het toefje 'Duitsen bloed'.

Iets heel anders: in New York onthulde Land Rover de nieuwe Range Rover Sport, en dat deden ze samen met niemand minder dan 007 himself, Daniel Craig. Niet dat de RaRoSpo die extra coolheid nodig heeft; hij staat er van zichzelf al behoorlijk statig en stijlvol bij. Zeker dat laatste kunnen we ook zeggen van de Aston Martin Rapide S, waarmee we van Las Vegas naar de Rocky Mountains reden, van zand naar sneeuw, door de meest spectaculaire landschappen van de VS. Een roadtrip om nooit te vergeten.

Onze landgenoot DJ Afrojack, daarentegen, zou maar wat graag vergeten dat hij enige tijd geleden zijn gloednieuw aangeschafte Ferrari in de vangrail parkeerde op de oprit van de A4 naar de A13. Om te voorkomen dat straks zijn eveneens nieuwe Lamborghini Aventador hetzelfde lot wacht, krijgt de wereldster een driftcursus van de bekende wagenbeheersers van GP Elite. Het is een dag vol oude BMW'tjes, goedkope achterbandjes en heel veel leerzame lol.

We hadden hier tot voor kort een redactielid dat nog nooit op Spa-Francorchamps geweest was, laat staan er een wiel aan de grond gezet had. Schandalig natuurlijk; het ligt immers om de hoek. Dus we stuurden 'm naar raceclub RSRSpa, die hem in een snelle Clio propten met Blancpain Endurance- en Le Mans-coureur Xavier Maassen als instructeur ernaast. Er waren ook een stel GT-R's en oude Porsches. En het regende, heel hard. Over leerzame lol gesproken…

Daarnaast hebben we een horlogespecial voor je, met de mooiste nieuwe klokjes in alle prijsklassen, een verhaal van James May over de connectie tussen auto- en horlogeliefhebbers (en waarom één persoon vaak beide is), en een interessante test: krijg je het met een duur horloge om je pols zomaar voor elkaar om een proefrit in een supercar te maken?

Er is een nieuwe Maserati. Hij heet Ghibli, en deze maand lees je alle belangrijke details over 'm. We zetten voor je op een rijtje welke auto's ons Koninklijk Huis de afgelopen decennia heeft gereden (en afgeschreven). En we schrijven over de laatste etappe in ons Afrika-avontuur met de Opel Mokka.

Verder rijden we in de nieuwe Audi RS6 Avant; hoewel 'rijden' de lading eigenlijk niet geheel dekt bij die auto. De BMW M6 Gran Coupé – nog zo één. Loeisnel en apenpraktisch, dat wordt het nog eens helemaal. Iets bescheidener, maar zeker niet minder leuk, zijn de nieuwe Volkswagen Golf GTI, de Peugeot 208 GTi en de lichtjes opgefriste BMW Z4. Ook proberen we handig en aantrekkelijk geprijsd spul als de Skoda Octavia Combi, Peugeot 2008 en Chevrolet Trax. En de auto die deze maand, wat heet, de afgelopen maanden het meest verrassend hoog weet te scoren? Je raadt het nooit. Het is een Hyundai.

Naast dit alles hebben we je vanzelfsprekend nog veel en veel meer te vertellen in deze editie van TopGear. Of je 'm nu uit je brievenbus of uit de schappen van de supermarkt vist – regel snel een exemplaar! Meer info vind je hier, een abonnement afsluiten, voor jezelf of voor een ander, doe je daar. Veel leesplezier!

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie