De zomer is nu écht los, en we gokken dat je daarom best wat behoefte zult hebben aan wat leesvoer voor in de zon. Vrees niet: de nieuwe TopGear is hier!

Hoe kunnen we een zomernummer beter lanceren dan met een groots verhaal over wat misschien wel de twee meest begeerlijke open supercars van het moment zijn? Jazeker, de Ferrari 458 Spider en de McLaren MP4-12C Spider gaan head to head in de Zuid-Franse bergen, in een poging een antwoord te vinden op dé vraag: welke zou je kiezen? Italië tegen Engeland, V8 tegen biturbo V8… Ben jij er al uit?

We hebben nog meer directe concurrenten die het tegen elkaar opnemen. Zo ook een iets betaalbaarder stel: wat te denken van de Renault Clio RS, de Ford Fiesta ST en de Peugeot 208 GTi? Het zijn de supermini's waar iedereen die ook maar een béétje van sturen houdt al tijden naar uitkijkt, en wij hebben het genoegen ze naast elkaar te zetten. Speelkwartier!

In een iets andere categorie: überwagons. Om precies te zijn de Audi RS6 Avant en de Mercedes E 63 AMG Estate. Nog nooit was ruimte zo snel. In een race van Inverness in Schotland naar Londen vindt de Ferrari F12 Berlinetta zijn aartsvijand in niets minder dan een trein. Ook brengen we The Stig in contact met iets waarvan we vermoeden dat het best eens zijn Japanse neefje zou kunnen zijn: de Honda-robot Asimo. Het is… intrigerend.

Omdat we toch in een vergelijkingsbui zijn, hebben we meteen maar allerlei andere zaken tegenover elkaar gezet: benzine vs diesel, twee- vs vierwielaandrijving, en de tegenwoordig alom aanwezige apps en gadgets. Wil jij ze ingebouwd in je auto, of juist in je zak houden?

Als kers op de taart wilden we een bijzondere vergelijking op poten zetten, iets waarbij degene die de test afnam niet op voorhand al de kans zou krijgen om zijn eigen vooroordelen of persoonlijke voorkeur te kunnen proeven. Een écht onafhankelijke test, derhalve, met in de hoofdrol niemand minder dan onze huis-F1-alumnus Robert Doornbos. We nemen drie hete hatchbacks, plakken de interieurs op knullige wijze af, leiden hem er geblinddoekt naar binnen en laten hem de pure rijeigenschappen beoordelen. TopGears Blinde Test is geboren.

Uiteraard lees je in dit nummer ook alles over de Aston Martin CC100 Speedster, de nieuwe Mercedes S-klasse en de krankjoreme Lamborghini Egoista. We rijden met de Donkervoort D8 GTO, de Renault Captur, de Audi R8 e-tron, de Citroën C4 Picasso, de licht geüpdatete McLaren MP4-12C Coupé en een vroeg exemplaar van de Range Rover Sport. En natuurlijk – natúúrlijk – vertellen we je alles over het nieuwe TopGear-seizoen dat op 30 juni van start gaat.

Dit en nog veel meer bevindt zich tussen de glimmende kaften van TopGears julinummer. Spoed je naar de brievenbus of de dichtstbijzijnde winkel en grijp 'm! Meer info vind je hier, een abonnement afsluiten – voor jezelf of voor een ander – doe je daar. Veel leesplezier!

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie