Daar is ie dan weer, de nieuwste TopGear! Deze maand waagt The Stig zich aan iets heel bijzonders: de Zenvo ST1, een Deense supercar met maar liefst 1.100 pk. Onze tamme coureur laat ’m uit in de woestijn net buiten Dubai en vindt er zijn gelijke in. Geen wonder: beide zijn wit, meedogenloos en loeisnel. Alleen schrikt de Zenvo niet van kamelen.

Als er een nieuw model BMW 5-serie op de markt komt valt iedereen altijd even stil. De vreemdeling betreedt de kamer en er wordt druk gewezen en gefluisterd. ‘Is dat ‘m nou?’ ‘Ja, het is ‘m echt.’ Het is de auto waar iedereen op wacht: zakelijk maar uitbundig, sportief en toch beschaafd. Wat wil een mens nog meer? Wij zoeken haarfijn uit of de nieuwe 5 deze aandacht net zo verdient als z’n voorgangers.

Ook rijden we de Porsche 911 Sport Classic, de Volkswagen Golf R en, jawel, de Nissan Cube. We vliegen langs pijnlijk dikke bomen in een Ford Fiesta S2000 rallyauto, maken kennis met de helden die de Aston Martin One-77 bouwen en nemen plaats achter het roer van ‘s werelds grootste cruiseschip. We zetten Nascar-legende Richard Petty in een Bentley om te kijken of hij ook die V8 op waarde kan schatten. Een Nederlander tovert een oude Porsche 944 om tot begeerlijk scheurijzer, Peugeot schroeft zowaar een leuke auto in elkaar en Amerikaanse gevangenen restaureren dure Shelby’s. Het moet niet gekker worden.

En dat wordt het toch, want dit nummer bevat onze jaarlijkse motorspecial, met een circuittest van de heetste fiets van dit moment, de BMW S1000RR. TopGear op twee wielen, als dat maar goed gaat.

Sprint naar de winkel of kijk snel in je brievenbus, want TopGear nummer 57 is uit! Meer info vind je hier.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie