Het is zo ver: TopGear Magazine Nederland bestaat deze maand vijf jaar! In ons kersverse nummer vieren we dat niet alleen met een gratis geurige Stig-hanger, maar ook met een prijzenregen van 50.000 euro. Je kunt onder andere een set 19-inch velgen met banden, een Glycine horloge, een Oger maatpak en – de hoofdprijs – een dikke Renault Clio RS Gordini winnen! Mocht je ‘m niet kennen: 200 pk, 0 tot 100 in 7 seconden en een top van ruim boven de 200 km/u. Het enige wat je hoeft te doen is je mini-Stig op een originele manier op de foto te zetten. Goede deal? Dachten wij ook.

Verder besteden we aandacht aan de Ferrari GTO en de Porsche 918 Spyder, en dan vooral hoe ze zich tot elkaar verhouden. De tegenstellingen zijn zo groot als die tussen James May en Richard Hammond, dus halen we hen er ook maar even bij. We jagen de Donkervoort D8 GT op, het lekkerste wat sinds tijden uit Lelystad is gekomen. We trekken met een Kia Sorento door Zuid-Afrika, om nog snel een paar authentieke indrukken van het land op te doen voordat de Oranjegekte er losbarst.

James May krijgt het in zijn bol en zet een grote en een kleine cabrio tegenover elkaar. En dan bedoel we ook gróót en klein: een Rolls-Royce Drophead Coupé en een Mazda MX-5. In de categorie ‘waanzinnige rijtesten’ hebben we deze keer de Audi RS5, de Porsche Cayenne Turbo en de Ford Mustang Shelby GT500. We wagen ons aan een elektrisch vervoersmiddel, de Tazzari Zero, en aan een Audi RS6 met een beetje extra vermogen.

Mis ons jubileumnummer niet, en haal de 60e editie van TopGear Magazine nu van je vloermat of uit de schappen van de winkel. Meer info vind je hier.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie