Je favoriete tijdstip van de maand: de nieuwe TopGear belandt op je deurmat, in de brievenbus en in de schappen van je lievelingstankstation. Deze maand besteden we aandacht aan één type auto waarop we in Europa bijzonder gesteld zijn: de hatchback. Drie of vijf deuren, groot of klein, het maakt ons niet uit: als het maar snel is.

The Stig trekt daarom ten strijde met maar liefst elf hot hatches, die in totaal goed zijn voor 2.600 pk. Zoals onze tamme coureur in het wit zelf de beste is, kan er ook onder deze elf hitsige autootjes maar één winnen. Welke zou het zijn?

Omdat we het onderwerp maar moeilijk kunnen laten rusten, besteden we nog wat extra aandacht aan snelle hatchbacks van de Volkswagen Groep. En – we waren toch bezig – aan de belachelijk snelle Ford Focus RS500 en Subaru Impreza CS400 Cosworth. Dan worden we overvallen door een golf van nostalgie: zonder hun voorgangers waren al deze auto’s er niet geweest. En aangezien we niet allemaal tienduizenden euro’s op onze bankrekening hebben, geven we je maar meteen een overzicht van een stel oudjes waarmee je veel lol kunt hebben voor wènig.

‘Genoeg over die hatchbacks’, riep James May, en hij trok de Marokkaanse zandvlaktes op met een Dacia Duster. Ondertussen rijden overgebleven TopGear-redacteuren met een stel superlimo’s, en praten we uitgebreid met de man die ook jouw held zou moeten zijn. Nee, niet The Stig; dat is geen man, maar een onzijdig organisme. We hebben het over rallylegende Walter Röhrl.

We besteden aandacht aan de nieuwste Autobahn-koning: de Bugatti Veyron Super Sport. We wonen de Grand Prix van Japan bij, en een dragrace. Bij die laatste mogen we ook even meerijden, halleluja. Vele testauto’s gingen weer door onze handen, waaronder de langverwachte Audi A1, de Maserati GranCabrio, de Mini Countryman, de vernieuwde Suzuki Swift en een tweetal Abarth-heethoofdjes.

Last but not least: het nieuwe TopGear-seizoen, nummer 15 alweer, is van start gegaan op BBC2. Lees alles over wat je de komende weken kunt verwachten van de heren, of wat je inmiddels al gemist hebt (ga je schamen!).

Het augustusnummer van TopGear ligt vanaf vandaag in de winkel. Mis ‘m niet! Meer info vind je hier.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie