De herfst staat voor de deur, maar niet getreurd: de nieuwe TopGear is weer uit! En dat is wel degelijk relevant, want deze maand besteden we flink wat pagina’s aan een fashionspecial. Daarin leggen we je precies uit hoe je het koude weer voor kunt zijn, met hippe jasjes, wollen truien en sjaals waar je moeder jaloers op zou zijn.

Gelukkig hebben we ook een hoop auto’s voor je. Sterker nog: het grootste artikel in deze TopGear omvat de Supercar Showdown, met vijf van de heetste supercars van dit moment: de Mercedes SLS AMG, de Ferrari 458 Italia, de Porsche 911 GT3 RS, de Lexus LF-A en de Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera. Wij rijden ermee, The Stig rijdt ermee, en onze drie televisiefiguren rijden ermee. Vanzelfsprekend hebben zij ieder een favoriet. Het zijn de Ferrari, de Mercedes en de Porsche; mag jij zeggen wie welke heeft gekozen.

Over The Stig gesproken, die heeft zijn ultieme zondagsauto gevonden. Hij jaagt de Bugatti Veyron Super Sport, de snelste productieauto ter wereld, over het TopGear-circuit. We kunnen het niet met zekerheid zeggen, maar toen hij na afloop uitstapte, hadden we kunnen zweren dat de luchtinlaten in zijn helm omhoogkrulden van plezier.

De Mini Countryman en de Nissan Juke zijn rare autootjes, maar tegelijkertijd weten we dat iedereen ze wil hebben. En terecht ook: ze ogen fris en origineel, en ze zitten vol met geinige gadgets en gimmicks. Dus leek het ons nuttig om eens uit te zoeken welke nu echt de beste is.

Bij de Ford-fabriek nabij Londen staan heel veel oude auto’s van het merk opgeslagen. Niet om bekeken, maar om gereden te worden. Door ons bijvoorbeeld. Wij namen plaats in vier exemplaren, variërend in bouwjaar van 1974 tot 2005. Allevier snel, cool en heel bijzonder.

Verder reizen we mee naar Tsjechië met het WTCC-circus – iets wat we al eens eerder gedaan hebben, maar niet snel weer zullen doen. We lijken coureur Tom Coronel namelijk steevast ongeluk te brengen. Ook proppen we flink wat vrouwen in een Dodge Nitro, en besteden we aandacht aan een wonderschone nieuwe conceptcar van Mazda. En aan de eveneens schitterende Mercedes CLS.

We rijden de Porsche 911 GT2 RS, een ervaring die we niet snel zullen vergeten. Ook de Peugeot 308 GTI, Suzuki Kizashi, Fiat 500 TwinAir, Hennessey Camaro HPE600, Infiniti M37 en Porsche Cayenne Hybrid S voelen we uitgebreid aan de tand.

Uiteraard is dit nog lang niet alles wat je in de nieuwe TopGear kunt vinden. Mis ‘m dus niet, en haal je exemplaar nu uit je brievenbus of gris ‘m uit de schappen (wel even voor betalen natuurlijk). Meer info vind je hier!

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie