De laatste TopGear van het jaar ligt in de winkel, en we pakken meteen maar even groots uit. Zo laten we Clarkson bijvoorbeeld in de Pagani Zonda R rijden, iets waar hij al zo lang naar uitkijkt dat er inmiddels geen behang meer tegen de muren van zijn kantoor zit. Volgens Jezza heeft hij nog nooit, maar dan ook nog nooit in iets gereden wat zo verschrikkelijk snel is. We hebben de komende tijd niks meer aan ‘m, zo verwend is ie nu.

Dan die QT Wildcat, of Bowler Wildcat, zoals jullie ‘m misschien beter kennen. Tegenwoordig heet ie QT, wat echt niet staat voor ‘cutie’. Waarvoor wel, dat weten we niet. Maakt ook niet uit. Het apparaat, dat regelrecht uit de Dakar-rally komt gereden, is volslagen achterlijk. En dus geweldig.

Aan de andere kant van de automobiele schaal staat de Manthey 911 GT3 M480. Een normale Porsche GT3, maar dan ontzien van gewicht, verbeterd, verfijnd, aangescherpt. Niet getuned – die term duidt tegenwoordig toch alleen maar op 28-inch velgen en verschillende tinten paarse lak. Dit is geen showmobiel: dit is een raceauto voor de straat.

Jaguar bestaat 75 jaar, en vierde dat met een grootse klassiekertoer naar de Goodwood Revival. Echt iets voor James May, maar die was te druk met een of ander raar BBC-programma over mannen. Dus gingen we er maar zelf heen, compleet met corduroy-broek, bretels en geruite pet. We vonden het prachtig.

Bijna net zo prachtig als de TopGear-racedag, die we onlangs organiseerden op het circuit van Zandvoort. 100 lezers kwamen van heinde en verre om zich tegoed te doen aan de Aston Martins, Lamborghini’s, cup-Porsches en ander lekkers dat we, in samenwerking met Bleekemolens Race Planet, voor ze hadden klaargezet. Was je erbij, herleef de dag met de TopGear van deze maand. Was je er niet bij, ontdek wat je hebt gemist.

Rouw daar niet te lang om en lees verder over onder andere het TopGear Museum (ja, het bestaat!), het Seat SunRed-team van Tom Coronel waar we een kijkje in de keuken namen, een stel kekke coupés in de vorm van de Peugeot RCZ en de Honda CR-Z, en de Aston Martin DB5 van James Bond die onlangs geveild werd. Maar niet voordat wij er een rondje mee maakten.

Onze rijtestrubriek staat lekker vol deze maand, met onder andere de gloednieuwe Mercedes CLS, BMW X3, Ford C-Max, Lexus CT200h, Citroën C4, Volkswagen Passat, een Ferrari met start/stopsysteem, twee grote Cadillacs, een heuse BMW Alpina, de vernieuwde Mercedes CL63 AMG en – hoe zouden we ‘m ook een maandje over kunnen slaan – de Bugatti Veyron Super Sport. Ook reden we met maar liefst vier verschillende elektrische auto’s, want ook al weet je het nu misschien nog niet, met al dat belastingvoordeel ga jij die straks ook willen.

Was dat nog niet genoeg om je te overtuigen dat je dit nummer van TopGear niet mag missen? Dan hebben we nog een troef in handen: dit nummer bevat ook een cosmeticaspecial, waarin je precies leest welke geurtjes je moet hebben om de dames het hoofd op hol te brengen. (Of welk crême’pje die vervelende uitslag achter je oor kan laten verdwijnen – lastig is dat he? Weten wij alles van hoor, grote griebels nog aan toe.)

Dus eh, waar wacht je nog op? Ren naar de winkel of haast je naar je brievenbus voor TopGear nummer 66, en laat ‘m je niet uit je knuisten grissen tot je elk woord hebt gelezen! Klik hier voor meer info.

Reacties