Het is de derde donderdag van de maand, en dat betekent dat er weer vrachtladingen gloednieuwe TopGear Magazines over Nederland en België verspreid zijn! Ons februarinummer staat natuurlijk bol van de pk’s en het glimmend ijzer, dan wel koolstofvezel. Wat kun je precies verwachten?

Om te beginnen was eerder deze maand de autoshow van Detroit aan de gang, waar onder andere de langverwachte BMW 1-serie M en de malle Mini Paceman onthuld werden. Ook besteden we wat aandacht aan auto’s die daar niet stonden, zoals de Volkswagen Up! Taxi en de Vauxhall VXR8, plus de nieuwe film Tron: Legacy. Natuurlijk, omdat we elk excuus aangrijpen om mooie spullen weg te geven, hebben we ook een winteractie met vette prijzen voor JOU-ou-ou-ou…

In Planet TopGear lees je deze maand alles over het nieuwe TopGear-seizoen, nummer 16 alweer, dat op 23 januari van start gaat op BBC2. Hammond kruipt achter het stuur van een oude rally-Escort, en May schrijft honderduit over een heuse brommer. Verderop in het nummer vind je een interview met Jay Kay, een van de snelste mannen op ons circuit en daarnaast ook zanger van een bandje genaamd Jamuraqiouiauyoii, of zo.

Onze coverstory: de Lamborghini Gallardo Spyder Performante tegen de Porsche 911 Speedster. De lichte, hitsige Italiaan tegen de zelfvoldane, smurfblauwe Duitser, in de gortdroge Amerikaanse woestijn. Omdat er daar geen kamelen in de weg lopen. Ook bijzonder noemenswaardig: de nieuwe Lancia Stratos, die niet gebouwd werd door het merk zelf, maar door een vermogende Stratos-kenner die vond dat de tijd rijp was. Dat is vergelijkbaar met James May die over 30 jaar zelf een nieuwe Dacia Sandero ontwerpt. Maar dan iets indrukwekkender.

Over May gesproken: hij rijdt deze maand in een Lada Niva, om te kijken of die na vijf eeuwen misschien inmiddels iets veranderd is. Een redacteur met iets meer lef knalt in de KTM X-Bow R tegen een gletsjer op en van een skipiste af – wie precies op dat bizarre idee kwam, zijn we nog steeds aan het uitzoeken, want die heeft dringend hulp nodig. Verder houden we de Citroën DS3 Racing eens uitgebreid tegen het licht; is hij z’n nogal pittige prijs waard?

Voor iedereen die die standaard Mercedessen, BMW’s en Audi’s zat is, komen we met twee alternatieven: de Saab 9-5 en Infiniti M. Smaken die twee vreemde eenden een beetje, en hoe verhouden ze zich tot elkaar? Ook rijden we in de Porsche 911 Carrera GTS, de Dodge Charger R/T, de Aston Martin Vantage N420 en de eerste leuke Hyundai ooit (300 pk!). Daarnaast rijden we eindelijk zélf, nadat we er bij onze jubileumactie een weggegeven hebben, in de Renault Clio RS Gordini. In de sneeuw, dat dan weer wel.

Natuurlijk is dat nog niet alles wat je in deze vingerdikke TopGear kunt lezen. Spoed je dus naar de winkel of graai ‘m uit je brievenbus! Meer info vind je hier.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie