Wat zeg je daar? Is het alweer de derde donderdag van de maand geweest? De hoogste tijd voor de nieuwe TopGear dan maar!

Speciaal voor dit nummer hebben we onze vrolijke vriend James op pad gestuurd met Lamborghini Aventadors. Aventadors, ja. Drie stuks. Waarom? Omdat drie beter is dan één. Omdat James, met al zijn Veyron-ervaring en Pagani-praktijk, inmiddels dé aangewezen supercarkenner op de redactie is. En omdat we weten dat jullie van zijn relaas zullen smullen.

Over smullen gesproken: dat ene tv-programmaatje dat onze Britse collega’s wel eens in elkaar schroeven, dat komt binnenkort terug op de buis. Jazeker, op 26 juni begint een gloednieuw seizoen van TopGear op BBC2! Duurt lang? Inderdaad, en daarom schotelen wij je alvast een uitgebreide preview voor waarin je alles kunt lezen wat je de komende weken mag verwachten. Nou ja, niet alles. Maar wel veel.

Diesel is niet cool. Dat roepen wij altijd. Maar wij hebben het natuurlijk zelden bij het rechte eind. Daarom nemen we de proef op de som met drie uitzonderlijk frisse dieseltjes: een Citroën DS3, een Volkswagen Scirocco en een Mini. Dat, in combinatie met een paar heerlijke stuurmanswegen, zou ons standpunt wel eens drastisch kunnen veranderen.

De Nissan GT-R heeft tegenwoordig 50 extra pk’s. Maar is dat genoeg om de Vauxhall VXR8, de ontluisterende beul uit Australië, van zijn troon als ultieme driftmobiel te stoten? Nou, nee, want de GT-R is op alle mogelijke manieren een totáál andere auto. Een beetje een vreemde vergelijking dus. Maar wel een heel leuke. Met bandenrook, en schapen.

In de Drives-rubriek vind je deze maand de meest tot de verbeelding sprekende droomauto’s. Geloof je ons niet? Wat dacht je van de Mercedes C63 AMG Coupé, de BMW 1-serie M Coupé en de, eh, Renault Twizy? Ook de Citroën DS4, de Volkswagen Golf cabriolet, de nieuwe Chevrolet Aveo en de Lancia Ypsilon zijn we niet vergeten. Evenmin als een héél snelle Caterham.

We besteden aandacht aan driftkoning Ken Block, we rijden mee met raceheld Dario Franchitti en we krijgen les in een formuleauto van niemand minder dan Jean Alesi. Ook bekeken we de nieuwe, schit-te-ren-de documentaire over Ayrton Senna, volgen we het WRC-team van Mini tijdens hun allereerste rally in Italië en spuwt Clarkson zijn gal over de Kever. Vindt ie leuk. En verder? Dat lees je in de nieuwe editie van TopGear Magazine!

Meer info vind je hier. Een abonnement afsluiten doe je daar. Of ren nu naar het dichtstbijzijnde tijdschriftenschap. Veel plezier!

UPDATE: ja, lieve Twitteraars, reageerders en mailmensen, we weten dat er een foutje op pagina 121 staat. De Lamborghini Countach is geen Diablo, en de LM002 is geen Murciélago. Degene die verantwoordelijk is voor die kolom hebben we met een groot aantal knijpers aan de Waslijn der Schaamte op ons kantoor gehangen, en hij krijgt een week lang geen koffie. Dat zal ‘m leren.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie