Goed nieuws voor degenen die nog op zoek zijn naar een nieuwe 4×4. Er staat een Land Rover Defender met de V8-motor uit een Corvette te koop in Nederland. De auto is getuned door Tophat Classics uit Loosdrecht en is compleet opnieuw gebouwd in augustus 2017.

Tophat Land Rover Defender met 439 pk

De volledige naam voor deze machine is de Tophat Land Rover Defender Piet Boon LS3 6.2 V8. Zo, hebben we dat er ook weer uit. Deze handgeschakelde Defender heeft slechts 3.650 kilometer op de teller en is op zoek naar een nieuwe eigenaar. Tophat koopt (importeert, vaak) Land Rover Defenders, bouwt ze vervolgens volledig opnieuw op en maakt ze snel. Heel snel.

Deze Defender begon zijn leven als een speciale uitvoering die vormgever Piet Boon speciaal ontwierp voor Nederland in 2007. Land Rover Nederland verkocht 20 exemplaren en de opbrengst van 104.000 euro ging naar de strijd tegen malaria. In 2017 ging de Defender onder het mes bij TopHat voor een nieuwe motor.

Dat betekent onder andere nieuwe remmen en een nieuwe ophanging – en daarmee dus, heel belangrijk, een betere wegligging. Deze Land Rover is gespoten in metallic wit en heeft een zwart interieur met half leer. Verder heeft deze Defender een T56 zesversnellingsbak, luchtvering, schokbrekers van Koni, en doet hij de 0-naar-100 in 5,0 seconden.

Maar toch is dit niet de snelste Defender die ze gemaakt hebben. Check deze Tophat Land Rover Defender 90 maar even. Gelukkig staat deze 439 pk sterke Land Rover wel te koop en voor het bescheiden bedrag van 172.950 euro kan hij van jou zijn. Dat is, voor de goede orde, bijna evenveel als een nieuwe Mercedes G 500, maar dan is ie ook bijna net zo snel als een AMG G 63.

Thanks Remon voor de tip!

Reacties

  • Johan ros heeft op 9 februari 2019 geschreven:

    Te koop bij een top bedrijf met een schitterende collectie.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)