Onzichtbaarheid, raketwerpers, schietstoelen en zelfs lazers in de wieldoppen. De auto’s van James Bond pronken met een uitstekende optielijst. Maar van deze uitvinding wordt zelfs snufjes-specialist Q jaloers.

Toyota heeft een patent ingediend voor een ‘Under Seat Capture Device’. De uitvinding is de oplossing voor de terrorgleuf des doods. Je weet wel: de ruimte tussen de stoel en de middenconsole waar smartphones, kleingeld, Chihuahua’s en zelfs hele gezinnen in verdwijnen.

Hoe werkt het systeem?

Toyota plaatst een soort glijbaan tussen de stoelen waardoor alle objecten die de terrorgleuf des doods opslokt in een opvangbakje terugkomen. In dit persoonlijke ‘gevonden voorwerpen-bakje’ vind jij je telefoon, Ikea-kast of sleutels terug. Tussen de stoel en deur plaatst onze nieuwe favoriete autobouwer (voor nu) hetzelfde systeem.

Wanneer komt de verlossing?

Daar moeten we het even over hebben. Toyota diende dus een patent in, maar dat is geen garantie dat het systeem daadwerkelijk komt. Tot die tijd moet je maar gewoon hondenbrokjes tussen je stoelen blijven gooien en hopen dat het trillende keffertje zijn weg naar boven vindt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear