Snelle vraag: je raakt betrokken bij een ongeluk met flinke snelheid. Wil je dan dat je auto er met wat krasjes afkomt, of dat ie flink in de kreukels ligt? Je bent geneigd om ‘onbeschadigd’ in te vullen, maar dan krijg je boze blikken van je nek en je rug. Met de nek aangekeken worden, dus.

De energie van een ongeval wil namelijk ergens heen en moet geabsorbeerd worden. En als je auto, en dus de kreukelzone, dat niet doet, dan is het je lichaam het mikpunt. In het beste geval ziet je auto eruit als deze vorige week nog nieuwe, en nu gecrashte Toyota Camry.

Een medewerker van de dealer ‘Toyota of Surprise‘ in Arizona was tijdens de spits onderweg naar het vliegveld, toen een vrachtwagen achterin kwam rijden en de Camry in een andere vrachtwagen drukte. Ook een uitstekend voorbeeld waarom je niet tussen vrachtwagens moet gaan rijden.

De bestuurder stapte zonder verwondingen uit. De kreukelzone is gedecimeerd en de cabine is nog geheel intact, zoals het hoort. Zelfs alle deuren werken nog. Ook moet je een goede portie geluk niet uitsluiten; het lijkt wel of de vrachtwagen óver de crash-balk van de achterkant is geschoven.

Hoe dan ook: De dealer parkeerde de Toyota Camry in de showroom als voorbeeld van veiligheid. Of om te kijken of er interesse is voor een hatchback-pick-up Het is in ieder geval een bijzonder gezicht.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear