Kennelijk is het voor Toyota niet voldoende dat het inmiddels General Motors heeft overvleugeld als grootste autofabrikant. En ook is de Aygo schijnbaar nog niet klein genoeg, want de Japanners komen eind volgend jaar met een tweezitter die moet gaan concurreren met de Smart Fortwo.
 
De kleine Toyota maakt in het najaar zijn debuut tijdens de IAA in Frankfurt, dezelfde plek waar twee jaar geleden ook de Endo conceptcar zijn gezicht liet zien. Destijds leek dat een losse flodder, maar Toyota had er blijkbaar serieuzere bedoelingen mee dan wij allen dachten. Dit studiemodel heeft als leidraad gediend voor de tweezitter die Toyota nu op de markt brengt.
 
Vooralsnog ontbreekt verdere informatie, maar de Endo – zou die naam behouden blijven? – moet plaats bieden aan twee personen plus bagage, of drie tot vier inzittenden die dan net een pakje kauwgum kunnen meenemen. Het stadsautootje is dan ook maar drie meter lang. Ook wat motorisering betreft is het nog even gissen, maar de 68 pk sterke eenliter driecilinder van de Aygo lijkt een goede kandidaat. Als je nooit de stad uitkomt, moet je hem in het voorjaar van 2008 zeker bij de dealer gaan bekijken.
 
En nu maar hopen dat ze het prachtige digitale dashboard houden: Pimp my Ride kan wel inpakken met hun videogames en ghettoblasters in oude lijken, dit is vele malen cooler! Met een beetje schikken passen er vier screens Need for Speed naast elkaar. Vier consoles eraan en gamen maar…

Reacties

Meer van TopGear