Als er bij het zien van de enorme stroom concept cars iets duidelijk wordt, dan is het wel dat de toekomst voor de auto een behoorlijke elektrische lading heeft. Nu was dat natuurlijk al langer duidelijk, maar de komst van allerlei zogenoemde plug-in hybrides is toch redelijk nieuw.

Dat heeft er alles mee te maken dat er de laatste tijd nogal wat vooruitgang is geboekt op gebied van accutechniek. En al die moderne fratsen sporen autofabrikanten weer aan om auto’s te ontwerpen die bij die innovatieve techniek passen. De Toyota Hi-CT is daar een mooi voorbeeld van. De auto heeft ongeveer dezelfde verhoudingen als de Tonka die Suzuki vorige week liet zien, en toevallig vinden wij dat een grappig proefballonnetje.

De tweezits Hi-CT heeft ergens in de verte ook wel wat weg van de Daihatsu Materia. Zonder namen te noemen willen we verklappen dat bepaalde leden van onze redactie dat een leuke auto vinden. Ook de Hi-CT lijkt weer een soort doos op wielen, maar als je goed kijkt zie je dat Toyota niet zomaar potlood en liniaal uit de la heeft getrokken. Voor de hybride aandrijving gebruikt Toyota nog wel een benzinemotor, maar de lithium-ion accu voor de elektromotor kun je ook opladen met een stekker in het stopcontact. Laat je windmolen maar waaien.

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie