Het is dat Toyota al bij voorbaat laat weten dat het deze Hilux Sport Concept niet in productie neemt, anders waren we gaan twijfelen aan de verstandelijke vermogens van de doorgaans zo doortastende Japanners.

Of misschien moeten we dat alsnog wel doen, want waarom ontwikkel je dan zo’n gespierde pick-up? Volgens Toyota zelf is dat om de aandacht te vestigen op de verrichtingen van Jarno Trulli en Ralf Schumacher in de Formule I. We zeggen één ding: vijf hele punten. Dat is namelijk wat beide heren na drie races bij elkaar hebben gereden. Is dat een reden om het hele team eens extra in het zonnetje te zetten? Of zou het voor Toyota misschien eerder aanleiding moeten zijn om het hele F1-avontuur maar op te doeken?

Hoe dan ook, de Hilux Sport Concept mag dan niet direct een fraaie verschijning zijn, het is wel een grappig ding. De auto maakt zijn debuut tijdens het Engelse equivalent van onze bedrijfsautoRAI en is bij die gelegenheid voorzien van monstrueuze 22-inch velgen, een soort aërodynamische opbouw en veel te veel chroom. De 3,0 liter D-4D dieselmotor is door Toyota MotorSport ook onder handen genomen, en levert dankzij een andere chip nu 200 pk in plaats van 170 pk. Verder heeft de Hilux natuurlijk precies dezelfde kleur als de F1-bolides van Toyota. Wij zien nauwelijks verschillen.

Reacties

Meer van TopGear