In Amerika blijven ze gek op grote SUV’s, maar ook daar voelen ze de stijgende brandstofprijzen in de portemonnee. En zo is het dat zelfs de grootste SUV van Toyota, die tevens vernoemd is naar de hoogste bomensoort ter wereld, altijd geleverd wordt als hybride. Dit is de nieuwe Toyota Sequoia, de enorme zevenzitter van het Japanse merk die niet naar Nederland komt.

De Toyota Sequoia krijgt een V6 met twee turbo’s en een elektromotor. Het gecombineerde vermogen van de aandrijflijn is 437 pk. Er zijn versies met achterwielaandrijving en vierwielaandrijving. Schakelen doet een tientraps automaat. De trekcapaciteit is trouwens ruim 4.000 kilo, wat meer is dan voorheen. Noem deze Toyota Sequoia dus vooral geen opgewaardeerde Prius.

Toyota Racing Development bemoeit zich er ook mee

De nieuwe Toyota Sequoia komt in vijf verschillende uitvoeringen, waarvan de TDR Pro de interessantste is. Dat is de witte die je hierboven ziet. De 18-inch velgen staan bij deze uitvoering meer naar buiten voor een stabielere wegligging tijdens het offroaden. Fox, dat ook de dempers voor de F-150 Raptor levert, zorgt voor de schokbrekers. Daarnaast is er een sperdifferentieel en zijn er diverse (offroad-)rijmodi. We hoeven waarschijnlijk niet uit te leggen dat deze joekel van een Toyota Sequoia niet naar Europa komt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)