Men neme een Triumph Street Triple en veroordele deze tot de eeuwige duisternis. Zet hem aan tot het produceren van de rauwste motorgeluiden en verdrijf zijn fabrieksuitdossing met handgemaakte raceonderdelen. Dit was zo’n beetje de aanpak die de kundige kunstenaars van Italian Dream Motorcycle hanteerden toen ze deze Tripla 0.0 samenstelden.

‘Op het eerste gezicht lijkt dit misschien de zoveelste knappe special: een eenvoudige transformatie, misschien wat voor de hand liggend’, aldus de website van IDM. ‘We raden je aan om iets beter te kijken, om dan blij en verbaasd te concluderen dat je het mis hebt.’

Hoezo dan?

De nietsvermoedende Triumph werd gestript en opnieuw opgebouwd met hoogwaardige en veelal speciaal vervaardigde delen. De monoshock van een Speed Triple vond zijn weg naar de achterwielophanging, er kwam een riemaandrijving met custom-gemaakte poelies, en een strak ontworpen uitlaat met drie openingen om elk van de cilinders auditief optimaal tot zijn recht te laten komen. De bekende 675-cc drie-in-lijn, zo’n 100 pk sterk, bleef overigens onaangetast; net als de tank.

Het aluminium achtersteven en het zadel werden met de hand samengesteld, net als de donker getinte dome waarachter de typerende dubbele koplampen schuilen. Dichte wielen uit één stuk, compacte digitale instrumenten en nog een handvol smaakvolle details zorgen dat je deze Triple met geen andere zult verwarren.

Wat kost het?

Italian Dream Motorcycle neemt zich voor om vijf exemplaren van deze bijzondere Triumph te produceren. Op het moment van schrijven zijn er nog vier beschikbaar, dus sla je slag. Wel even 35.000 euro meenemen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)