Op een zonnige dag keek een van de ontwikkelingsjongens van horlogemerk TW Steel op zijn grote polsklok, zag de tijd en de datum en dacht; ‘potverdrie, als we snel zijn dan kunnen we nog een speciaal horloge ontwikkelen ter ere van één van ’s werelds mooiste races, de 24H Nürburgring. Die vindt namelijk plaats op 24 en 25 mei aanstaande!’ Zo gezegd, zo gedaan – zijn wil geschiedde. En dus ziehier de uitkomst van zijn briljante ingeving: de TW 24H Nürburgring/Zakspeed Limited Edition, een bijzonder horloge in een oplage van slechts duizend stuks.

Wat is er nu zo buitengewoon aan dit horloge dat er slechts duizend exemplaren van gemaakt worden? Welnu, dat heeft op de eerste plaats niks te maken met het horloge zelf, maar wel met het feit dat het vervaardigen van gelimiteerde oplages in horlogeland momenteel een trend is. Dat is helemaal niet erg, want daardoor zijn we wel verwend met allerlei speciale horloges. Anyway, de TW 24H Nürburgring/Zakspeed is dus bijzonder omdat er weinig gemaakt zullen worden, maar ook omdat de achterzijde is versierd met het logo van de Nordschleife (het legendarische circuit dat je vast wel kent van Gran Turismo 4), dat je vaak als sticker ziet op auto’s die doen alsof ze een paar rondjes op de ring hebben gereden. Het horloge is verder tot honderd meter waterdicht en voorzien van een kwartsuurwerk met snelle datumverstelling, een kast van edelstaal en een flinke kroonkap. Deze kap is met een haak bevestigd aan de kast waardoor de kroon altijd veilig is (ook tijdens een crash?). Zoals je kunt zien heeft de TW Steel een zwarte wijzerplaat, witte urenwijzers, een rode secondewijzer en een zwart lederen band met rode stiksels. De klok heeft bovendien een tachymeter op de bovenring en het geharde mineraalglas biedt weerstand tegen krassen. Kortom, geloof ons maar; deze klok moet je – als rechtgeaarde autosportliefhebber – om je pols hebben.

Inmiddels geïnteresseerd? Dan kun je voor meer informatie over het horloge terecht op www.twsteel.com/nuerburgring24h. De TW 24H Nürburgring/Zakspeed Limited Edition is overigens te verkrijgen bij Celebration Benelux BV. De prijs van het horloge is ons onbekend, maar reken niet op een bedrag van 100 euro of minder. Het is ten slotte wel een horloge van TW Steel en niet een van de kermis.

Reacties