Aan het rijtje replica’s van de Porsche 356 Speedster kan weer een nieuw exemplaar worden toegevoegd. Een groepje gefortuneerde zakenlui kocht onlangs het bedrijf Chesil Motor Company, dat in de jaren ’50 beroemd werd om de replica’s van mooie auto’s uit die tijd.

De naam Chesil Motor Company bestaat inmiddels niet meer, onder de naam Tygan Motor Company is een nieuw bedrijf gestart. En het eerste product is dus de Tygan Speedster, een auto met de looks van de beroemde Porsche 356 Speedster, maar met de techniek van vandaag. De Tygan is leverbaar met een 1,8 of  2,0 liter viercilinder, afkomstig van Volkswagen. In Engeland komt de prijs op ongeveer 43.000 euro, voor Nederland komt daar uiteraard nog een forse som bij.

Als het aan de voorzitter van de Tygan Motor Company, Graham Lee, ligt, dan blijft het niet bij deze ene Speedster. Het bedrijf heeft de ambitie uitgesproken om nummer één te worden op de markt voor replica’s van klassieke sportauto’s. Daartoe is inmiddels een nieuwe fabriek neergezet, waar Tygan twee keer zoveel auto’s wil gaan produceren dan het vroegere Chesil.

Reacties

Meer van TopGear