De UAZ Bukhanka (niet lachen om de naam) is de Russische tegenhanger van de Volkswagen T1 en al sinds 1965 esthetisch zo goed als ongewijzigd in productie. Je kent hem van dit komische filmpje of een van de drie miljard dashcamfilmpjes uit Rusland.

In Nederland moeten we het al meer dan een halve eeuw zonder de Poetinistische bus stellen. Njet goed. Maar volgend jaar komt daar eindelijk verandering in. Het bedrijf 4×4 Verbeek in Zutphen gaat diverse modellen van UAZ importeren, waaronder de stokoude Bukhanka. De bus krijgt 2,7-liter benzinemotor die desgewenst op zelfgestookte LPG loopt. De Euro 5-motor produceert 135 pk. In de optielijst staan bijvoorbeeld een sperdifferentieel achter, radiovoorbereiding, een standkachel en zelfs airconditioning. Als je wilt, hangt UAZ zelfs een snorkel, een lier en 50 millimeter hogere veren op je Bukhanka.

Wat kost de UAZ Bukhanka?

Particulieren zijn minimaal 22.793 euro kwijt. En dat valt mee. Als je puur naar de inhoud in kubieke meters kijkt. Als een tof promo-retrobusje voor je bedrijf of onverwoestbaar werkpaard kost het ding op grijs kenteken 15.170 euro. Kun je eindelijk die borsjtsj-foodtruck bouwen. Of hang een stel ijzeren gordijntjes op en je hebt een camper die overal heengaat. In januari start de levering van UAZ in Nederland. De prijzen kunnen iets schommelen afhankelijk van de wisselkoers van de Roebel.

Reacties

 • toon heeft op 29 september 2023 geschreven:

  worden nog steeds nieuw gemaakt kosten in Rusland rond de 10.000 euro

  Reageer
 • Zoltan heeft op 22 juli 2020 geschreven:

  Willen jullie me echt vertellen dat dit stukje oud ijzer wat 40 jaar geleden al hopeloos verouderd was voldoet aan de geldende emissienormen en op de Euro NCAP voldoende sterren haalt om een EU typegoedkeuring te krijgen?

  • Maarten heeft op 19 augustus 2020 geschreven:

   Het is niet nodig om een EU typegoedkeuring te hebben om een auto te importeren.

   Reageer
  Reageer
 • Luuk ten Heuvel heeft op 29 september 2019 geschreven:

  Al een tijdje niets meer van gehoord , wat zijn de actuele prijzen ?

  Reageer
 • Oscar Kreijtz heeft op 20 januari 2019 geschreven:

  Ik zag er vandaag een rijden in Zutphen, en t was meteen zon gevoel van, ja basic genoeg voor mij, weg met al die electro nonsens

  Reageer
 • Jacco heeft op 26 oktober 2017 geschreven:

  Komt er ook een diesel uitvoering voor grijs kenteken?

  Reageer
 • Erik heeft op 17 oktober 2017 geschreven:

  Bukhanka (буханка) is de koosnaam voor deze UAZ en het betekent ‘broodje’, want daar lijkt ie een beetje op.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)