UAZ Bukhanka nu nieuw te koop in Nederland

Kun je eindelijk die borsjtsj-foodtruck bouwen

De UAZ Bukhanka (niet lachen om de naam) is de Russische tegenhanger van de Volkswagen T1 en al sinds 1965 esthetisch zo goed als ongewijzigd in productie. Je kent hem van dit komische filmpje of een van de drie miljard dashcamfilmpjes uit Rusland.

In Nederland moeten we het al meer dan een halve eeuw zonder de Poetinistische bus stellen. Njet goed. Maar volgend jaar komt daar eindelijk verandering in. Het bedrijf 4×4 Verbeek in Zutphen gaat diverse modellen van UAZ importeren, waaronder de stokoude Bukhanka. De bus krijgt 2,7-liter benzinemotor die desgewenst op zelfgestookte LPG loopt. De Euro 5-motor produceert 135 pk. In de optielijst staan bijvoorbeeld een sperdifferentieel achter, radiovoorbereiding, een standkachel en zelfs airconditioning. Als je wilt, hangt UAZ zelfs een snorkel, een lier en 50 millimeter hogere veren op je Bukhanka.

Wat kost de UAZ Bukhanka?

Particulieren zijn minimaal 22.793 euro kwijt. En dat valt mee. Als je puur naar de inhoud in kubieke meters kijkt. Als een tof promo-retrobusje voor je bedrijf of onverwoestbaar werkpaard kost het ding op grijs kenteken 15.170 euro. Kun je eindelijk die borsjtsj-foodtruck bouwen. Of hang een stel ijzeren gordijntjes op en je hebt een camper die overal heengaat. In januari start de levering van UAZ in Nederland. De prijzen kunnen iets schommelen afhankelijk van de wisselkoers van de Roebel.

Nieuwste van TopGear

Autonieuws