De creatieve caravanbouwer Beauer – je kent ze misschien nog van de uitschuifbare 3X – komt met een nieuwe kampeeroplossing voor al je vakantie-ideeën. Jazeker: het is een 3X, maar dan zonder wielen – om achter op een busje te monteren. Zo knutsel je je eigen uitschuifcamper in elkaar.

De Beauer 3XC is ingeklapt niet breder dan het voertuig waar je ‘m op schroeft. Maar heb je een plek gevonden om je kamp op te slaan, dan schuift hij aan weerszijden uit tot een totale ‘bewoonbare oppervlakte’ van 12 vierkante meter. Genoeg voor vier personen, zegt Beauer, maar dat lijkt ons wel érg gezellig.

Het interieur van de uitschuifcamper

Binnen in de Beauer 3XC vind je een keukentje, een zithoek met tafel en een afgesloten (slaap)kamer met bed. In de laatste zit zelfs een kastje om je kleren in op te bergen. Ook de bank in de zithoek kun je omtoveren tot bed voor twee. Er is een toilet aan boord en desgewenst kun je zelfs een douche aan je uitschuifcamper toevoegen, al zien we niet zo snel waar die dan zou moeten komen.

De prijs waarvoor Beauer de 3XC-unit aanbiedt, is niet bekend. Maar hun ‘gewone’ 3X-caravan kost op de kop af 31.993 euro, dus de versie zonder onderstel zal best een beetje goedkoper zijn.

De basis voor je creatie

Rest nog de vraag: waar monteer je ‘m op? In onze optiek kun je het beste op zoek gaan naar een oude bezorgbus van je favoriete supermarkt. Dit zijn vaak bedrijfswagens van Volkswagen of Mercedes met zo’n grote bak achterop. Die bak haal je eraf en de 3XC zet je erop: voilà, l’uitschuifcamper. Je kunt ook een oude Transporter pick-up van een hoveniersdienst op de kop tikken. Dit soort auto’s staan al te koop voor minder dan 10.000 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear