De meeste mensen zullen Michael Fröhlich, een handelaar in klassieke auto’s, voor gek verklaren. En dat is best redelijk. Zijn daily driver is een krokante Rolls-Royce Silver Shadow. De auto kreeg na brandschade een nieuw chassis. Vanonder is de Roller helemaal nieuw, maar de buitenkant ziet er nog vrij aangebrand uit.

Zijn zwartgeblakende Rolls-Royce is niet het vreemdste aan Fröhlich. Dat is zijn autoverzameling. Hij noemt zijn collectie het Auto Skulpturenpark. Het is een verzameling van vijftig auto’s uit 1950 – zijn geboortejaar.

Die vijftig auto’s staan niet ergens hoog en droog te blinken. Nee, de verzamelaar heeft ze allemaal in zijn achtertuin neergekwakt. Zo creerde hij het ultieme autokerkhof. Het doen pijn aan het hart van iedereen met een liefde voor auto’s en tegelijkertijd heeft het iets betoverends.

Wat staat er op het ultieme autokerkhof?

Tussen het roestende metaal staat bijvoorbeeld een Porsche 356 en een Jaguar XK120 die Fröhlich ooit zelf geracet heeft, zo’n 20 jaar geleden. De gestoorde Duitser smeert yoghurt op zijn auto’s om het schimmelproces te versnellen. Yummy. Ergens onder een dikke boom staat zelfs een Lagonda 2.6, waarvan er slechts 386 zijn gebouwd.

Verderop staat een Buick Special. Een Amerikaanse student had de Buick tot in de puntjes gerestaureerd. Fröhlich kocht de auto, parkeerde hem in zijn tuin en keek toe hoe hij verpieterde.

Fröhlich trekt klassieke auto’s vanuit alle hoeken op deze aardbol. Loop even rond in het ultieme autokerkhof en je vindt kentekenplaten uit Rio, Zweden, Oostenrijk en Australië.

Foto’s: Arno Lingerak

Reacties

  • pdpdp heeft op 30 oktober 2021 geschreven:

    Zonde, echt zonde.Mensen zitten raar in elkaar……

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)