Terwijl Koenigsegg, AMG en Aston Martin pas recentelijk hun duit in het zakje deden van straatlegale racers met belachelijke specificaties, doet Ultima dat al sinds de jaren tachtig. En dat allemaal vanuit het pittoreske Leicester. De Ultima RS is de nieuwste creatie: een 1.216 pk sterke supercar met een handbak. De 0-naar-100-tijd schommelt rond de 2 seconden.

Net als veel supercars die uit een schuurtje op het platteland komen, put de Ultima RS zijn kracht uit een V8 van Chevrolet. Een eerdere uitvoering was de Evolution met iets meer dan 1.000 pk. De 6,2-liter LT5-motor komt uit de Chevrolet Corvette ZR1. Het gewicht inclusief de achtcilinder met supercharger is 930 kilo. Gekkenwerk.

De specificaties van de Ultima RS zijn niet bekend. De Evolution sprintte van 0 naar 96 km/u in 2,3 seconden, naar 160 km/u in 4,8 seconden en haalde maximaal 400 km/u. De RS heeft bijna 20 procent meer vermogen, dus verwacht een flinke toename in prestaties. Let wel: dit alles met een handbak.

De ophanging is volledig instelbaar, Ultima focuste op de aerodynamica (kijk maar naar de enkele ruitenwisser, de luchthapper op het dak en de vleugel) en er zit zelfs een liftkit op zodat je gemakkelijker over drempels kunt. En zelfs met het rigoureuze dieet was er nog plek voor een achteruitrijcamera. Prijzen volgen komende maand.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)