Met teenslippers achter het stuur kruipen doe je maar één keer. Daarna ben je dood of doodgeschrokken. Teenslippers en pedalen zijn een slechtere combinatie dan pizza en ananas (kappen nou met die onzin). In het beste geval schiet je voet van het pedaal (een slippertje maken, haha), in het ergste geval blijft de strandpantoffel haken.

In Frankrijk erkennen ze het ongepaste schoeisel als een werkelijk probleem en schrijft de politie zelfs boetes uit voor het dragen van teenslippers achter het stuur. Officieel staat het nergens concreet in het wetboek beschreven: agenten met wapenstokbrood mogen boetes uitschrijven voor ‘risicovolle zaken in het verkeer‘. Er zijn gevallen bekend van boetes tot 90 euro. Sacré bleu.

Wat is de oplossing?

Gewoon met blote voeten rijden. Zoals de natuur het bedoeld heeft. Je grote teen is een prima instrument om het gaspedaal exact te bedienen. Volgens Verzekervoordelig verlies je gemiddeld ééntiende van een seconde wanneer je met slippers van het gas- naar het rempedaal gaat. Daarnaast heb je drie procent minder remkracht bij het induwen van het rempedaal. Deze twee factoren zorgen ervoor dat je remweg 7,5 meter langer wordt bij een snelheid van 90 kilometer per uur. En als het fout gaat, kan de verzekeraar dwars gaan liggen als het gaat om aansprakelijkheid. Dus: gewoon voet-exibionistisch achter het stuur stappen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear