Als miljonair op de camping staan voelt een beetje alsof je je door en chauffeur in een Rolls-Royce laat afzetten bij de voedselbank. En met deze camper is het alsof je het eten voor de neus van andere bezoekers oppeuzelt met een gouden lepel. Deze 12 meter lange Variomobil Perfect pronkt met een meerprijs van 1 miljoen euro ten opzichte van de instapper. Drie uitschuivende delen en een garage voor een Mercedes-AMG GT hebben daar iets mee te maken.

Je kijkt naar de vierde generatie van de Variomobil Perfect, hier in de 1200 Platinum-uitvoering. In de basis is deze camper een vrachtwagen van Mercedes, met een 10,7-liter zes-in-lijn dieselmotor met ruim 420 pk. Meer opscheprechten kopen? Ga dan voor de 12,8-liter met 100 pk meer. Het verrijdbare optrekje heeft twaalf wielen en is voorzien van luchtvering.

De zijkanten van de Variomobil Perfect 1200 Platinum schuiven uit om meer woonruimte te bieden aan de inwonenden. Optioneel monteert Variomobil nog één of twee uitschuifbare delen voor de hoofdslaapkamer, die boven de garage zit. In de slaapkamer is genoeg ruimte voor een foto van een eng kind dat je aanstaart en een mooie televisie om een foto van je eigen camper op te tonen. Belangrijke zaken.

De badkamer biedt daadwerkelijk ruimte om je kont te keren, iets wat je van veel Airbnb’s al niet kunt zeggen. Over ruimte gesproken: de Perfect 1200 herbergt auto’s in de zogenoemde XXL-garage. Hier kun je een Mini Cooper, Porsche 911, Mercedes A-klasse of een AMG GT kwijt, bijvoorbeeld. De kleinere Perfect 800 biedt genoeg ruimte voor een Smart.

De prijs van de Variomobil Perfect 1200 hangt af van het aantal gekozen opties, maar de prijzen lopen snel op. De absolute instapper kost in Duitsland zo’n 550.000 euro, maar zoals je hem hier ziet, als Platinum en met alle opties, zal het snel richting de 1,5 miljoen euro gaan. En dan moet je nog een losse AMG kopen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear