Het was een drukke week voor de politie en andere overheidsinstanties. In zeven dagen tijd vielen verschillende instanties binnen bij vermeende criminelen en namen daar een flinke collectie auto’s mee. Meer dan twaalf auto’s – waarvan wordt vermoed dat ze werden aangeschaft met illegale inkomsten – mochten mee op de oplegger. Als dat paste, tenminste, want er zaten zelfs twee Hummer H2-limousines bij. Een overzichtje van de inbeslagnames door de politie van afgelopen week.

Bekende auto’s

Een week geleden viel de politie zeven panden en een woning in Noord-Holland binnen met een team van medewerkers van de FIOD, de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie. De eigenaar wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie en grootschalig witwassen door het oprichten van bedrijven. In de panden werden een Rolls-Royce Ghost, een Porsche Panamera, een Maserati Ghibli, een Mercedes A-klasse, een Mercedes CLA en een Mercedes-AMG E 63 in beslag genomen. De Rolls-Royce werd uitgeleend (of verhuurd) aan Nederlandse artiesten en verscheen in de videoclip van het nummer Invest van Jordan Miles, Lijpe & Adje en in de clip van Freak van Aliyah.

Limousines

Op 9 maart ging de politie ongevraagd op de koffie bij twee bedrijfspanden en twee woningen in Noord- en Zuid-Holland. Bij de doorzoekingen zijn een hennepkwekerij, middelen om een hennepkwekerij op te zetten, grote hoeveelheden hennepresten, een vuurwapen en twee gasdrukpistolen aangetroffen. Ook namen de ambtenaren twee limousines mee en meerdere elektrische voertuigen. Twee verdachten mochten mee met de politie.

Porsche Cayenne en Mercedes GLE

Bij een groep die wordt verdacht van het witwassen van ongeveer 10 miljoen euro werden meerdere auto’s meegenomen. ‘Het vermoeden bestond dat betalingen vanuit schroothandelaren plaatsvonden op facturen waar geen dienst of levering tegenover stond’, meldt de politie. Bij een inval nam de politie vier ‘luxe auto’s’ mee, waaronder een Mercedes GLE en een Porsche Cayenne. Ook namen ze 260.000 euro aan contant geld mee en legden ze beslag op geld dat nog op de bank stond.

Wat gebeurt er met al deze auto’s?

Gelukkig ben je in Nederland onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Als de verdachten (deels) worden vrijgesproken, dan zullen ze hun auto’s terugkrijgen. Maar als ze schuldig worden bevonden, wordt de inbeslagname waarschijnlijk definitief en zullen de auto’s worden geveild. Je komt ze dan tegen bij Domeinen Roerende Zaken. Iedereen mag dan een bod uitbrengen op de geconfisqueerde voertuigen. Als het bedrag hoog genoeg is, wordt de auto gegund aan de hoogste bieder.

Inval en inbeslagnames

Reacties

  • Jantje heeft op 13 maart 2021 geschreven:

    Kom maar Hongarije daar geen gezeik

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear