Zonder twijfel een van de belangrijkste objecten uit de autogeschiedenis zou vorig weekend een nieuwe eigenaar vinden. De Type 64 is de eerste Porsche ooit gebouwd en moest in ongerestaureerde staat 20 miljoen dollar of meer opleveren, maar de verkoop ging door een pijnlijke misser niet door.

Hoewel de schatting van het veilingshuis ‘slechts’ 20 miljoen dollar was, komt er al snel een telefonisch bod binnen voor 30 miljoen dollar. En daarna loopt het snel op naar 40 miljoen dollar, 50 miljoen en zelfs 60 miljoen. Als het scherm 70 miljoen dollar aangeeft, kijkt de veilingsmeester naar het scherm.

‘Het is 17, jongen! Het is iets te enthousiast om 70 op te schrijven. Het kan aan mijn uitspraak liggen’, zegt de Nederlandse veilingsmeester in het Engels. De mensen die de cijfers op het scherm invoeren, verstaan niet seventeen maar seventy.  Geen van de biedingen komt uit de zaal.

Uiteindelijk wordt de veiling stopgezet en de Porsche Type 64 wordt niet verkocht, ook niet aan de hoogste bieder die wél 17 miljoen dollar biedt. Wat er nu gaat gebeuren met de Porsche is niet bekend. We hopen voor de eigenaar dat hij of zij niet naar de veiling keek – die zag 70 miljoen dollar in rook opgaan.

Veiling Porsche Type 64 is op pijnlijke wijze verknald

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ger_zon_______n (@ger_zon_______n) on

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear