Slecht nieuws voor influencers die mooie clickbait-titels willen maken voor hun video’s: de dagen voor de drive-thru zijn geteld. In de Amerikaanse stad Minneapolis zijn nieuwe bestelramen waar je met de auto langs rijdt vanaf nu verboden. Het verbod zou de uitstoot, geluidsoverlast en het aantal aanrijdingen met voetgangers verminderen.

De gemeenteraad van de op 45 na grootste stad van Amerika besloot dat er geen nieuwe drive-thru’s meer bij mogen komen. Volgens Google Maps hebben ze er nu minimaal twintig. En dat voor het land waar je zelfs drive-thru’s hebt voor stemhokjes en pinautomaten. De stad wil de emissies in 2050 met 80 procent teruggedrongen hebben.

Dit is slechts het eerste verbod op drive-thru’s, maar er kunnen nog velen volgen in andere steden en staten. Sowieso klinkt het meer als een gevolg aanpakken, dan een oorzaak. Wanneer er meer elektrische auto’s en hybridevoertuigen komen, zou deze regel weer overbodig zijn. Hopelijk slaat de trend niet over op Nederland. Stel je voor dat je straks uit de auto moet stappen om je eten te bestellen. Gruwel.

Reacties

 • Michel heeft op 15 augustus 2019 geschreven:

  Al die taxi-standplaatsen,daar laten ze urenlang de motor draaien omdat ze het koud krijgen,of in de zomer om de airco aan te houden omdat ze het te warm krijgen.

  Reageer
 • Sebastian heeft op 14 augustus 2019 geschreven:

  Hier is een prima uitvinding voor die wij onlangs hebben ontwikkeld en tuv getest is. 99, 99 % van alle fijnstof en stikstof gefilterd! Tijd om McDonalds te benaderen…

  • wietse Boersma heeft op 18 augustus 2019 geschreven:

   het is gewoon wachten totdat er 1 zo slim is om een baan net zoals in een wasstraat gaat gebruiken ipv de conventionele drive through

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)