Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu wil dat iedereen eens kapt met dat gefriemel op zijn/haar telefoon tijdens het fietsen. Alleen handsfree bellen zou nog mogen. Niet meer appen tijdens het trappen dus.

Voordat je moord en brand gaat roepen dat je geen Pokémon Go meer kunt spelen (zijn er überhaupt nog mensen die dat doen?) tijdens het fietsen: check even de feiten. Bij 20 procent van de fietsongevallen onder jongeren was een smartphone deel van de oorzaak. Uit onderzoek blijkt dat vooral het touchscreen veel afleiding en dus gevaar oplevert. We kennen allemaal wel een geval waarbij een onoplettende fietser (bijna) op je motorkap lag. Of misschien was je het zelf wel. Domkop.

Voordat Tinderen op de fiets keihard afgestraft wordt door ijverige éénstrepers (verder hebben we geen frustraties, hoor) wil Schultz het gedrag van de jongeren beïnvloeden door lessen op school. Een uitstekend plan: iedereen weet dat puberende jongeren zeer vatbaar zijn voor regels. Zeker als het hun smartphone betreft. Gehoorzaam en volgzaam zijn is helemaal hip in 2017.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie