Wij hadden geen idee dat het gebruikelijk was om een agent fooi te geven als je tevreden bent over de geleverde service. Tenminste, niet boven op de fooi voor het CJIB (zij noemen het administratiekosten). Een Belgische verdachte was blijkbaar erg onder de indruk van de achtervolgingscapaciteiten van de Audi A6 van de politie en besloot een forse fooi uit het raam naar buiten te gooien. Het gebeurde gisterenavond op de A16.

De auto met Belgisch kenteken reed 136 km/u waar slechts 70 was toegestaan, op de A16 bij knooppunt Zonzeel (bekend van de radio). De politie wilde de auto aan de kant zetten, maar de bestuurder had andere plannen. Hij deed kort alsof hij volgde, maar schoot bij de afrit snel weer de snelweg op. De achtervolging werd ingezet en de politie haalde snelheden van boven de 220 km/u. ‘Ter hoogte van Dordrecht op de A16 zagen we dat er “iets” uit de auto werd gegooid. De bundels geld vlogen langs ons heen’, meldt de politie.

Even later kon de politie de bestuurder tot stilstand dwingen. De auto en de weggeworpen biljetten werden in beslag genomen, al is niet duidelijk wat het totaalbedrag was. ‘Een groot bedrag is teruggevonden. Maar of dat alles was, dat weten we niet’, meldt de politie op Instagram. Wellicht ten overvloede, maar we willen het maar even gezegd hebben: ga vooral niet over de (snel)weg lopen om de speurneus uit te gaan hangen. Mocht er in de buurt overigens toch geld voor je neus langs waaien, dan zul je dit wettelijk bezien moeten inleveren op het politiebureau.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear