Je hebt mensen die zich afvragen ‘wat je aan een cabrio hebt in het koude Nederland’ en je hebt mensen die ‘niet zouden weten wat je met een offroader moet in het platte Nederland’. De mensen die beide vragen weleens hebben gesteld, kunnen maar beter even wegkijken, anders krijgen ze kortsluiting in de bovenkamer. Dit is een verhoogde Mazda MX-5, en het leuke nieuws is dat hij van jou kan zijn.

De Mazda ging een stuk de hoogte in met een 3-inch liftkit van Paco Motorsports. Voor de meeste klusjes heb je in ieder geval geen krik meer nodig. De voor- en achterbumper verdwenen en er kwamen metalen crashbars voor terug. Er zijn wielkastverbreders om de grote banden nog een beetje onderdak te bieden. Het blijft overigens gewoon een achterwielaandrijver met een handbak en om en nabij de 116 pk.

De verhoogde Mazda MX-5 draagt momenteel een hardtop (inclusief dakkoffer), maar in principe kan die er eenvoudig af worden getild om er weer een cabrio van te maken. Een nadeeltje: de auto heeft momenteel geen APK. De remmen moeten gedaan worden en volgens de verkoper is het slim om even de offroad-wielen te vervangen door normale exemplaren. Die kun je na de keuring weer omwisselen – als je van de openbare weg af gaat, natuurlijk.

De vraagprijs voor de verhoogde Mazda MX-5 is 3.000 euro op Facebook. De prijzen van MX-5’jes zijn aan het toenemen, al geldt dat voornamelijk voor de originelere exemplaren. We vermoeden dat dit wel een feestje is om in te rijden, maar doe altijd nog even goed je eigen (technische) keuring bij het kopen van een gemodificeerde auto.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)