De camerahoek is niet helemaal lekker, de belichting valt vaak tegen en de resolutie is ook niet echt wat je zou verwachten voor een forse 250 euro (volgend jaar 280 euro) en 9 euro fooi. Nee, een flitsfoto opvragen doe je niet omdat je hem uitvergroot boven je bed wilt hangen. Toch is het handig om altijd even je foto’s te controleren, zoals in het geval van de bovenstaande kiekjes.

Vrachtwagenchauffeur Henry kreeg een boete voor het negeren van een rood verkeerslicht bij een kruispunt in Groningen. Hij vond het ‘een beetje vaag allemaal’, want hij maakt er als beroepschauffeur geen gewoonte van om door rood te rijden. Toen hij de foto’s opvroeg, zag hij gelijk waar het fout was gegaan.

Verkeersregelaar staat boven stoplicht

Op de flitsfoto is duidelijk te zien hoe de verkeersregelaar het verkeer door rood laat rijden. De opdracht van een verkeersregelaar is volgens onze verkeerswetten in Nederland altijd leidend. Als een regelaar zegt dat je door rood mag, dan mag je door rood. Het probleem is dat de flitspaal niet uitgeschakeld was en ook niet weet dat er een verkeersregelaar staat.

De chauffeur meldt aan TopGear dat er bezwaar is ingediend, maar dat er nog geen reactie vanuit het CJIB is. Dat de boete onterecht is, lijkt ons een no-brainer. De vraag is alleen hoeveel mensen de flitsboete hebben betaald zonder eerst de foto te bekijken. ‘Het zou jammer zijn als mensen een bekeuring krijgen buiten hun schuld om. Ik snap ook niet dat ze de flitspaal niet uitschakelen’, zegt Henry.

Advertentie

Reacties

 • BVD heeft op 13 november 2022 geschreven:

  Ik had indertijd ook zo iets op traject Utrecht Hilversum een filter op hmp 87.0
  Bij hmp.85.0 stond een bord 90km bij hmp.86.0 een bord 120km (mocht toen nog)
  Maar het leuke is dat op de flits foto hmp 87.0
  Het bord 120km stond ik reed 109km dus een vette prent
  Bezwaar aan getekend en de rijksdiest wegverkeer zij dat ze de borden zijn vergeten weg te halen dus op de flitsfoto stond het bord 120km maar ik moest gewoon betalen had ik maar moeten weten te gek voor woorden lekker verdien model die flitsers

  Reageer
 • Pippi langkous heeft op 13 november 2022 geschreven:

  Dat doen ze niet omdat ‘t altijd meegenomen is als er toch onterecht geld binnen komt en in bezwaar gaan is natuurlijk eerst betalen, anders word de zaak niet in behandeling genomen, dus dat is weer lekker.

  Reageer
 • Rob heeft op 12 november 2022 geschreven:

  @Gerold.

  Dat zou inderdaad de beste oplossing zijn.
  Alleen 1 persoon kan dat nooit daar moeten eerst 14 personen over vergaderen, dan een team van minimaal 20 personen het onderzoeken of het haalbaar is om vervolgens 8 brieven erover te versturen die elkaar kruisen maar dan gaan 4 personen er 5 maanden over doen.

  Reageer
 • Gerold heeft op 12 november 2022 geschreven:

  Het zou meer da eerlijk zijn als de dienst alle boetes van die tijdspanne automatisch laat vervallen zonder dat er bezwaar aangetekend hoeft te worden .Ze kunnen hierbij een begeleidende schrijven opsturen met Sorry .Slechts 1 iemand op de zaak en binnen enkele uren is het onrecht ,recht getrokken.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie