Op het moment dat wij dit schrijven, houdt het KNMI het qua weerbericht voor komende zaterdag op 70 procent kans op regen. Beetje jammer, zou je zeggen, ware het niet dat wij een uitstekende ‘indoor’-tip voor je hebben: de VerzamelaarsJaarbeurs in de Jaarbeurs Utrecht.

Het zal er wel druk worden, want deze beurs is de grootste van zijn soort in Europa. Je kunt het dan ook bijna zo gek niet bedenken of het is er: van antiek speelgoed tot Chinees porselein, van oude munten tot kunstzinnige huisraad. Of we gek geworden zijn? Of we misschien meteen ook je 1.489-delige verzameling biertviltjes willen overnemen en willen helpen je zolder van dit soort oude meuk te ontdoen? Nou nee. Er is namelijk nog veel meer. 

Zo wordt een fors deel van de tentoonstellingsruimte ingenomen door een stevig aantal klassieke auto’s. We noemen een Oldsmobile uit ’58, een Chevrolet Bel Air uit 1957, een uiteraard roze Cadillac, een Ford Fairlane (’55), een aantal klassieke Corvettes en een ’69-er Mercedes. Vraag even niet wat voor een, want dat hebben we niet meegekregen. En zo staat er nog een heel stel, zo’n 20 in totaal, waaronder Fiats 126 in diverse kleuren. 

Daarnaast is hét vaste onderdeel van de VerzamelaarsJaarbeurs de Mega Platen & CD Beurs, waar het wel heel gek moet lopen als je niets van je gading kunt vinden. Begint je vriendin te protesteren dat ze zich wel leukere dingen kan voorstellen om een zaterdag op stuk te slaan? Geen probleem: dan meld jij gewoon even dat er dit jaar twee speciale thema’s zijn: vintage damesmode en hoeden. Zo zijn er bijzondere verzamelingen te bewonderen – we citeren het persbericht: “25 opvallende, dramatische en excentrieke jurken en modeaccessoires. Van chique galakleding tot pittige cocktailjurken, compleet met bijpassende tassen, bontjes, broches en zonnebrillen van de vroege jaren twintig tot heden. Een verzameling schoenen van de afgelopen 40 jaar maakt het plaatje compleet.” Moet jij eens kijken wie zaterdag het eerst zijn/haar jas aanheeft…

De VerzamelaarsJaarbeurs wordt gehouden op zaterdag 5 april van 9.00 uur tot 18.00 uur, en op zondag 6 april van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 11 per persoon, kinderen tot en met tien jaar mogen gratis naar binnen. Met kortingsbon en in de voorverkoop via de ANWB-kantoren € 9,50. Meer info? Klikkerdieklik dan naar www.verzamelaarsjaarbeurs.nl.

Reacties