Totaal geen trek in het kerstdiner? Of heb je uit beleefdheid met beide families ingestemd om aanwezig te zijn? Geen nood. Dit zijn vier manieren om onder het kerstdiner uit te komen, zonder dat iemand argwaan krijgt. Zo kun je je welverdiende vrije dagen in alle rust doorbrengen.

Bougiekabels of bobines lostrekken

De eenvoudigste manier om je auto tijdelijk onklaar te maken, is door de bougies uit te schakelen. Bij oudere motoren zie je vaak de bougiekabels al lopen, deze kun je gewoon eruit plukken. Twee bougies zou genoeg moeten zijn bij een viercilinder. Bij bobines is het loskoppelen van een stekkertje voldoende. Zoek je je rot naar de bougies, maar kun je ze niet vinden? Dan rij je waarschijnlijk een diesel. Zoek dan even op welke zekering er van je brandstofpomp is en pluk die eruit en laat de auto even een paar minuten lopen. Oefen daarna op je ‘schat, ik hou ook van de schoonfamilie, maar wil je echt je leven riskeren in zo’n onveilige auto?’

Ingewikkeld verhaal ophangen

Zelf onder de motorkap van je auto duiken, is ook eng. Daarom kun je ook een mankement veinzen. Als je het maar lastig genoeg maakt, trapt iedereen er wel in. Zeker als het komt van iemand die verstand heeft van auto’s. En dat heb je, anders zou je niet uit vrije wil TopGear lezen. Begin maar rustig aan: ‘De wegenwacht kwam net langs en die dacht dat er olie met de verkeerde viscositeit in de motor zat, waardoor er overmatige slijtage aan de zuigerwanden is. Misschien zijn de olieschraapveren niet helemaal goed meer.’

Het antwoord aan de andere kant van de telefoon zal een korte ‘mhhh’ zijn, waarna je het af kunt maken: ‘ook had hij opmerkingen over de geometrie van de ophanging. De wielvluchthoek zou niet goed zijn waardoor de schuurstraal negatief is en de hartlijn van de band maar nauwelijks het asfalt raakt.’ Maak het verhaal af met een tekort aan bougievonkjes en blinkervloeistof en je zit gebakken.

Een virtuele file veroorzaken

Nee, nee, geen echte file. Dat zou gevaarlijk zijn, plus er is waarschijnlijk niet genoeg verkeer op de weg. Het enige wat je nodig hebt is een rits oude telefoons. Google Maps meet namelijk de verkeersdrukte door de snelheid van de telefoons te bekijken. Staan er een hoop telefoons stil op de snelweg, dan is er file. Plaats tactisch de mobiele apparaten in de berm en neem een screenshot van Google Maps. Op z’n minst kun je er wat tijd mee winnen.

Rij naar America, Limburg

In de Limburgse gemeente Horst aan de Maas vind je het plaatsje America (Limburgs: Amerika). Rij daar alvast heen. Als je gebeld wordt waar je blijft zegt je dat je plots naar America moest, en dus onmogelijk op tijd terug kan zijn. Zeg dat het je niet meer dan 25 euro kostte om er te komen, en dat je de kans niet kon missen. Mompel iets onduidelijks over Center Parcs, waardoor je familieleden denken dat je in Central Park bent, in New York City. Waterdicht plan.

Koop een Peugeot 308

De Peugeot 308 is dus de minst betrouwbare auto in 2019, het gaat om de generatie die tot en met 2013 is geproduceerd. Seat is het minst betrouwbare automerk van dit jaar, want gemiddeld gaan auto’s van dit merk het vaakst kapot. Met deze auto kijkt niemand op als je niet arriveert. Ze zullen aannemen dat je pech hebt en je hebt een vrijbrief om thuis te blijven.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)