Bijna iedereen die in 2012 een huis voor een redelijke prijs kocht, kan nu rekenen op een fijne overwaarde. Deze pechvogel is daarop de uitzondering. Het meesterwerk van vastgoedontwikkelaar Bruce Makowsky lijkt zijn Moby Dick te gaan worden – en dan hebben we het niet over de raceauto.

Een kleine refresh.  Makowsky kocht in 2012 voor een slordige 8 miljoen dollar een stuk grond in Bel Air, Los Angeles, waar hij 250 aannemers doorheen liet stampen om de duurste villa van Amerika te bouwen. Hij liet 21 badkamers bouwen, 3 keukens, een bioscoop met 40 stoelen, een buitenbioscoop, zwembaden en 5 bars.

Hij liet het huis vullen met kunst en accessoires van over de hele wereld en vulde de garage met 30 miljoen dollar aan auto’s. Onder meer een Bugatti Veyron Gran Sport, Pagani Huayra, Spyker C8, Ferrari 488 GTB en een Rolls-Royce Dawn. In totaal krijg je twaalf auto’s. Niet helemaal duidelijk is of je ze ook allemaal binnen kwijt kunt.

Wat kost de villa nu?

In 2017 verscheen de villa met autocollectie op makelaarswebsites voor een prijs van 250 miljoen dollar. Een jaar later zakte de prijs al naar 188 miljoen dollar. De advertentie verdween tijdelijk en nu staat de villa in Bel Air weer te koop voor een schappelijke 150 miljoen dollar. Dat is 100 miljoen dollar korting. De voorspelling van Zillow is trouwens dat de prijs zal zakken naar 100 miljoen dollar na 2020. Nog even wachten? Of word jij de frisse prins van Bel Air?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)